LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
MENSA SLAVI 25 GODINA POSTOJANJA

Krije li te u tebi genije? Hrvatska Mensa provodi posljednje testiranje inteligencije za ovu godinu

Primarni cilj testiranja nije postati članom Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju, što se i naglašava prilikom svakog testiranja.

Primarni cilj testiranja nije postati članom Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju, što se i naglašava prilikom svakog testiranja.

Ovu subotu Hrvatska Mensa održava posljednje ovogodišnje tesitranje inteligencije, a isto će provesti ovlašteni Mensin psiholog. Rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od mjesec dana, a svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije zaprimit će poziv za učlanjenje u Hrvatsku Mensu, koja ove godine obilježava 25. godišnjicu postojanja.

 

Testiranje inteligencije provest će se na Filozofskom fakultetu, a na prethodno održanom testiranju na međunarodni Dan inteligencije testirano je sveukupno 367 pristupnika u svih 5 najvećih hrvatskih gradova, što predstavlja dosada najveći broj osoba koje su pristupile testiranju u jednome danu.

 

U aktualnoj godini Hrvatska Mensa obilježava 25 godina postojanja, a dana 8. studenoga 2022. u Udruzi je po prvi put od osnutka premašena brojka od 1200 članova u jednoj godini, s trenutnim brojem od 250 članova više nego godine (2005.) u kojoj je dosegnut najveći broj članova do ove godine, te s gotovo 400 članova više u odnosu na 2021. godinu.

 

Iz Odjela za organizaciju testiranja Hrvatske Mense posebno pozivaju učenike i studente da se prijave jer ostvaruju pravo na popust za testiranje, te cijena za njih iznosi sto kuna. Prijava na testiranje moguća je ovdje, a na istom mjestu  na kojem se može pronaći više informacija o testiranju, a na kojem primarni cilj nije postati članom Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju, što se i naglašava na svakom testiranju.

 
Primjeri zadataka s testiranje (FOTO: Mensa)
 

Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Testovi inteligencije koji se koriste su rodno i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama, te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika.


 


 

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA