LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus u Hrvatskoj

Krenulo izdavanje e-propusnica; procedura je detaljno opisana

Objavljene su detaljne upute za podnošenje zahtjeva za izdavanje e-propusnica, koje će od srijede biti potrebne za napuštanje mjesta boravišta ili prebivališta.

Objavljene su detaljne upute za podnošenje zahtjeva za izdavanje e-propusnica, koje će od srijede biti potrebne za napuštanje mjesta boravišta ili prebivališta.

Od srijede, 23. prosinca, na snagu stupa zabrana kretanja među županijama s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa Drugim riječima, od tog datuma nije dozvoljeno napuštati podučje prebivališta ili boravišta bez e-propusnice.

Nadležne institucije mole građane da ne podnose zahtjeve za njihovo izdavanje ako nemaju ozbiljan i opravdan razlog. Za takve su pak slučajeve objavile detaljne upute. Zajedno s pripadajućim obrascima nalaze se na sljedećim poveznicama: Uputa za primjenu Odluke o zabrani napuštanja područja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici HrvatskojPopis kontakata za izdavanje propusnicaPotvrda poslodavca, Sustav e-propusnice. Kreirane su i adekvatne video upute: postupak prijave u sustav, opis načina funkcioniranja sustava, građani.

Odluka o zabrani napuštanja područja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj ne odnosi se na pojedine skupine građana. Riječ je osoblju nužnom za održavanje prometa i opskrbu, onima koji dnevno migriraju zbog zaposlenja u službama važnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarskoj službi, zatim o onima koji rade na izvješćivanju javnosti i pacijentima koji zahtijevaju medicinsku skrb. Do posla mogu one osobe koje ne mogu obavljati posao od kuće, žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19 te diplomatsko osoblje. Odluka je u cijelosti dostupna na poveznici

Za dodatne informacije vezane uz izdavanje propusnica građani se mogu obratiti na e-mail adresu propusnice@rdd.gov.hr te na broj 0800 80 90 –u vremenu od 08:00 do 20:00.
FOTO: ZVONIMIR MATUTINOVIĆ / STUDENTSKI.HR