LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Simpozij na EFOS-u

Kreativna riznica u punom je jeku, a zainteresirani se još stignu pridružiti

Nakon što je prorektor za umjetnost, kulturu i međuinstitucijsku suradnju, red. prof. art. Robert Raponja, svečano otvorio Kreativnu riznicu, započeo je bogat ovogodišnji program koji će do 13. travnja obuhvatiti više od 60 događanja.

Nakon što je prorektor za umjetnost, kulturu i međuinstitucijsku suradnju, red. prof. art. Robert Raponja, svečano otvorio Kreativnu riznicu, započeo je bogat ovogodišnji program koji će do 13. travnja obuhvatiti više od 60 događanja.

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u srijedu, 10. travnja 2019. godine, u večernjim je satima održano svečano otvorenje jubilarnoga, petog izdanja Kreativne riznice. Riječ je o popularizacijskom simpoziju kreativne industrije koji se od 10. do 13. travnja održava na temu Kružna kreativnost.

Sve nazočne – uzvanike, posjetitelje, nastavnike, studente i rizničare – pozdravile su Ana Zrnić, voditeljica, te Ljerka Sedlan König, članica Komunikacijskoga odbora Kreativne riznice 2019. Naglasile su važnost kreativne industrije i ovoga projekta. Kreativna riznica održava se pod pokroviteljstvom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, pa ju je prorektor za umjetnost, kulturu i međuinstitucijsku suradnju, red. prof. art. Robert Raponja, svečano otvorio.

Žarišta programa ovoga izdanja jesu problematiziranje kružne kreativnosti kojom se postojeći resursi obnavljaju, informiranje posjetitelja o novim poslovnim konceptima i mogućnostima projektnoga zapošljavanja te suradnja s tržištem. Prilikom otvaranja najavljena je i novina – Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije koje će se održati u subotu, 13. travnja, u 9:00.

Foto: Institut Andizet

Dodjelom Vodikove nagrade nagrađeni su najbolji izlagač prve Kreativne riznice, održane 2015. godine, kada nagrada nije bila dodjeljivana, te najbolja prošlogodišnja radionica. Nagrada za najboljeg izlagača 2015. godine dodijeljena je Dunji Degmenčić za predavanje Kreativni um, a nagradu za najbolju radionicu 2018. godine dobile su Ivana Jobst i Dora Radl Ćućić za radionicu Radioaktivna kreativna bilježnica koja je nastala uz pomoć 42 rizničara.

U okviru programa svečanoga otvorenja pretpremijerno je izvedena predstava DNA koja okuplja tinejdžere čiji je bullying otišao predaleko, a koja je nastala u režiji Petra Kaukova uz mentorstvo izv. prof. art. Tatjane Bertok Zupković i umjetničke suradnice Katice Šubarić. U predstavi su igrali: Ana Cmrečnjak, Matilda Fatur, Goran Vučko, Šime Rabar, Mihael Elijaš, Silvijo Švast, Toni Levaković, Anna Jurković, Andrija Krištof i Marijin Kuzmičić.

Kreativna riznica primjer je kako se u kreativnom i sveučilišnom gradu popularizira znanost te spajaju ekonomija i industrija. Posjetitelje ove godine ukupno očekuje više od 60 događanja, a na sva događanja ulaz je besplatan. Detaljni program možete pronaći na poveznici.

FOTO: INSTITUT ANDIZET