LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dodjela Grand PRixa HUOJ-a

Komunikatorom godine proglašen znanstvenik koji smatra nužnom evoluciju obrazovnog sustava

Nagradu HUOJ-a dobio je Korado Korlević koji se bavi promicanjem znanosti, a koji je tijekom svojeg radnog vijeka potaknuo velik broj djece i mladih na bavljenje znanošću.

Nagradu HUOJ-a dobio je Korado Korlević koji se bavi promicanjem znanosti, a koji je tijekom svojeg radnog vijeka potaknuo velik broj djece i mladih na bavljenje znanošću.

Žiri za dodjelu nagrada Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću objavio je da je komunikator 2019. godine Korado Korlević, jedan od vodećih hrvatskih znanstvenika, astronom svjetskoga glasa i pokretač Zvjezdarnice Višnjan.

– Raduje me da je do javnosti prošla poruka da svijet koji smo živjeli prije, više neće postojati u tom obliku ili da će postojati u jednoj rascijepljenoj formi. Drugi dio koji želim istaknuti što se tiče same komunikacije jest činjenica da u školi nije najvažniji prijenos znanja. Ključni su prijenosi strasti i motivacije! Poruku koju sam ja pokušao prenijeti sa strašću i uvjerenjem da se nešto treba napraviti jest ona da je investiranje u djecu najveća te jedina investicija koja se isplati raditi. – kazao je Korado Korlević

U sklopu Zvjezdarnice bavi se promicanjem znanosti, razvojem metoda kreativnog razmišljanja te projektima zaštite prirodne, kulturne i znanstvene baštine. Tijekom svojeg radnog vijeka potaknuo je velik broj djece i mladih na bavljenje znanošću. Svoje je znanje uvijek spreman dijeliti jer, kako i sam kaže, stajati u mjestu znači nazadovati.

Foto: Porsus komunikacije


Žiri Grand PRixa HUOJ-a nada se da će njegov način komunikacije s djecom i mladima prigrliti i drugi.

– Korado Korlević na sebi svojstven i zanimljiv način, prema današnjim kriterijima skromno, ali ustrajno, izravno i bez filtera u javnom diskursu govori o ključnim društvenim temama poput važnosti osobnog razvoja i osobnoj odgovornosti, o ključnim tehnologijama koje će obilježiti 21. stoljeće, ali prije svega o nužnosti razvoja znanosti te evoluciji obrazovnog sustava kao neizostavnog temelja za bolju budućnost. Iz komunikacijske perspektive njegova agenda nije politički obojena, već je isključivo društveno i znanstveno usmjerena. Javni nastupi su mu pamtljivi i inspirativni, potkrijepljeni nepobitnim činjenicama i progresivnim tezama te tjeraju na razmišljanje. – poručio je Igor Vukasović, ovogodišnji potpredsjednik žirija.

U završnici izbora za komunikatora 2019. godine bile su četiri osobe. Koradu Korleviću izvrsnom su komunikacijom u prošloj godini konkurirali pučka pravobraniteljica Lora Vidović, osnivač i izvršni direktor tvrtke Photomath Damir Sabol i ekonomist Vuk Vuković. Titula komunikatora godine daje se osobi ili skupini koja se, iako joj komunikacija nije struka, u prethodnoj godini istaknula njezinom izvrsnošću.

U sklopu Grand PRixa HUOJ-a dodijelit će se još jedna posebna nagrada – ona za doprinos struci. U ostalim se kategorijama nagrađuju najbolji komunikacijski projekti. Kako se zbog pandemije koronavirusa ove godine svečanost dodjele nagrada nije mogla održati, dobitnici u devet natjecateljskih kategorija bit će objavljeni na Facebook stranici HUOJ-a u srijedu, 6. svibnja, u 18 sati.

FOTO: PORSUS KOMUNIKACIJE