LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nogometna prognoza

Kolike su šanse za pobjedu Hrvatske? Evo što kaže superračunalo, ali i neizostavni gibon Kent

Prema izračunu superračunala, Maroko u današnjoj utakmici ima 30,9 posto šanse za pobjedu, dok se vjerojatnost pobjede Hrvatske procjenjuje na 43,1 posto.

Prema izračunu superračunala, Maroko u današnjoj utakmici ima 30,9 posto šanse za pobjedu, dok se vjerojatnost pobjede Hrvatske procjenjuje na 43,1 posto.

Dobro je poznata ona uzrečica u nogometnom žargonu - lopta je okrugla i sve je moguće. Iako je to uistinu tako, brojni nogometni stručnjaci prognoziraju ishod utakmice u kojoj će Hrvatska, nakon velikog uspjeha 1998., ponovno loviti broncu na Svjetskom prvenstvu.

Prema izračunu superračunala, Maroko u današnjoj utakmici ima 30,9 posto šanse za pobjedu, dok se vjerojatnost pobjede Hrvatske procjenjuje na 43,1 posto. Ostatak, dakle 26 posto, otpada na mogućnost remija u regularnom dijelu ogleda za treće mjesto. Podsjetimo, Maroko i Hrvatska već su odmjerili snage u prvoj utakmici grupne faze. Susret je završio neriješeno, bez postignutih golova, a superračunalo je tada Marokancima davalo 24,8 posto šanse za pobjedu. Budući da su reprezentativci Maroka stigli sve do polufinala, u današnjem ogledu, prema prognozi superračunala, imaju nešto veće šanse protiv izabranika Zlatka Dalića.

Izuzev stroja, svoje je mišljenje dao i stanovnika zagrebačkog Zoološkog vrta. Neizostavni Kent Hrvatima predviđa pobjedu, a mi se možemo nadati kako je simpatični gibon ovog dobro prognozirao.

FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT