LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Društveno korisno učenje

KMS započeo milijunski projekt u suradnji sa sveučilištem Penn State

Stručnjaci sa Sveučilišta Penn State vrše obuku splitskih profesora i voditelja udruga za pokretanje Centra za društveno korisno učenje kroz upravo pokrenut projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Stručnjaci sa Sveučilišta Penn State vrše obuku splitskih profesora i voditelja udruga za pokretanje Centra za društveno korisno učenje kroz upravo pokrenut projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu 3. rujna započela je dvotjedna edukacija i priprema projekta KMS-a teškog cca.1 200 000,00 kuna. Projektom se nastoji pokrenuti Centar za društveno korisno učenje, a odvijat će se u dvije faze.

U prvoj fazi u trajanju od 12 mjeseci razradit će se program Društveno korisnog učenja (DKU), koji će se provoditi u nastavi, a sve u suradnji s projektnim partnerima – Ekonomskim fakultetom u Splitu, Udrugom MoSt, Udrugom Srce, Udrugom tjelesnih invalida TOMS i Udrugom roditelja djece s posebnim potrebama Naša dica. U drugom semestru kreće pilot-program ovog kolegija u sklopu stručne prakse, čime bi studenti mogli ostvariti 5 ECTS bodova. Predmet će moći upisati studenti svih studija te će ovisno o smjeru svog studija u sklopu DKU raditi na odgovarajućim društvenim problemima.

Druga faza projekta također traje 12 mjeseci, a nakon pilot-programa provest će se evaluacija i potrebno unaprjeđenje istoga, čime će se program otvoriti svim organizacijama civilnog društva Splitsko-dalmatinske županije. Namjera je da se program multiplicira i na ostale sastavnice splitskog Sveučilišta.

Cijeli projekt provodi se pod budnim okom mentora, profesora američkog Sveučilišta Penn State koji imaju dobro razvijen program Društveno korisnog učenja. Oni će svojim splitskim kolegama, profesorima Ekonomskog fakulteta i voditeljima navedenih udruga, podijeliti svoja znanja.

Inače, radi se o jednom od najvećih projekata Kluba mladih Split dosada. Financiran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

FOTO: KLUB MLADIH SPLIT