LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt SIMS

Novinarska akademija: studenti novinarstva upoznat će se s kreativnim izražavanjem

Na sljedećoj će se edukaciji, u sklopu projekta SIMS, studenti diplomskog studija novinarstva upoznati s kreativnim izvještavanjem kako bi svojim sadržajem zainteresirali širu publiku.

Na sljedećoj će se edukaciji, u sklopu projekta SIMS, studenti diplomskog studija novinarstva upoznati s kreativnim izvještavanjem kako bi svojim sadržajem zainteresirali širu publiku.

U tijeku je prva Novinarska akademija, aktivnost projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr, na kojoj studenti diplomskog studija novinarstva sudjeluju u 10 radionica posvećenih jačanju njihovih novinarskih kompetencija. Sljedeća cjelodnevna radionica pod nazivom Kreativno izražavanje – kako sadržajem zainteresirati što širu publiku održat će se u četvrtak, 8. srpnja, u Zagrebu.

Edukaciju će voditi Jelena Gašpar, stručnjakinja s dugogodišnjim iskustvom rada u marketingu, odnosima s javnošću, medijima i IT-sektoru. Ova je radionica nastavak prethodne radionice s istom tematikom na kojoj su se polaznici Novinarske akademije upoznali s kreativnošću u izvještavanju i originalnim načinima obrade tema kojima će pristupati kao budući djelatnici u novinarstvu. 

Prema tome, na sutrašnjoj će radionici sudionici SIMS-a saznati više o tehnikama izvještavanja o socijalno osjetljivim temama i skupinama, s fokusom na mlade nezaposlene osobe. Također, predavačica će ih uputiti na pitanja iz svakodnevne medijske prakse s kojima se studenti diplomskog studija novinarstva još nisu susreli. 

Sutrašnja edukacija osma je po redu radionica u ovom ciklusu Novinarske akademije koji traje do kraja srpnja tijekom kojeg sudionici projekta SIMS, 15 studenata diplomskog studija novinarstva, jača svoje novinarske kompetencije i upoznaje se s problematikom socijalno ranjivih skupina. Informacije o ostalim održanim radionicama, kao i budućima, dostupne su na web-stranici projekta

Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. godine započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Dodijeljeno mu je ukupno 1 400 000 kuna.
 
Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za razvoj mladih.
FOTO: CENTAR ZA RAZVOJ MLADIH