LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus u Hrvatskoj

Jučer se raspravljalo o mjerama, evo koji je zaključak

„Mi razmišljamo o dvije domene, a to ćemo sutra u dogovoru sa stožerom razgovarati, jedna bi bila ugostiteljstvo, a druga bi bila sport”, rekao je jučer premijer Plenković.

„Mi razmišljamo o dvije domene, a to ćemo sutra u dogovoru sa stožerom razgovarati, jedna bi bila ugostiteljstvo, a druga bi bila sport”, rekao je jučer premijer Plenković.

Jučer je održan sastanak Znanstvenog savjeta vlade na kojem su znanstvenici s premijerom Plenkovićem razgovarali o mogućem popuštanju mjera nakon što je zabilježen britanski soj virusa u Hrvatskoj, javlja HRT.

Ministar zdravstva Vili Beroš nakon sastanka je komentirao hoće li doći do popuštanja mjera:
– Kao što smo danas rekli, s obzirom na to da smo analizirali nasumične uzorke pacijenata koji su ranije bili bolesni od 20. siječnja, a s obzirom da nema značajnijeg širenja epidemije u ovom trenutku, to bi mogla biti vrlo dobra vijest. Temeljit ćemo odluke na epidemiološkim podacima i na zdravom razumu. Svi smo suglasni da ne treba dodatno pooštravati mjere, međutim o relaksaciji treba vrlo pomno promišljati. Mislim da ćemo donijeti određene odluke koje će biti temeljene na situaciji idućih dana.
Ipak, premijer Andrej Plenković u Dnevniku Nove TV rekao je da se razmišlja o popuštanju u dvije domene – u području sporta i ugostiteljstva.
– Mi razmišljamo o dvije domene, a to ćemo sutra u dogovoru sa stožerom razgovarati, jedna bi bila ugostiteljstvo, a druga bi bila sport. Na stolu je kava za van, ali i neke stvari oko sporta. Svi su oprezni. Nalazimo se u zimskim mjesecima, bit će hladnije sljedećih mjeseci, trebamo proći kroz zimu i doći do proljeća. Trebamo se što prije vratiti u što normalnije funkcioniranje poslovanja i našeg stila života. Bit će određenih signala s kojima biste mogli biti zadovoljni. – rekao je jučer premijer.
FOTO: PIXABAY