LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predavanje informatičke legende

Jeff Burton uputio snažne poruke mladim hrvatskim poduzetnicima

– Postati odrasla osoba znači pokušati napraviti promjenu u svijetu kroz start up. – poručio je mladima u Hrvatskoj Jeff Burton.

– Postati odrasla osoba znači pokušati napraviti promjenu u svijetu kroz start up. – poručio je mladima u Hrvatskoj Jeff Burton.

Inspirirajući informatički genij Jeff Burton snažnim se porukama i zanimljivim predavanjem obratio mladim hrvatskim poduzetnicima, sanjarima i građanima Šibenika. Jedan od pionira i najvažnijih ljudi u svijetu start up-a današnjice nije krio zadovoljstvo gradom u kojem je gostovao i susretom s okruženjem koje posljednjih godina postaje vodeće u Hrvatskoj, kad je otvorenost prema novim idejama i stvaralaštvu u pitanju.

– Ovo je prekrasno mjesto. U Šibeniku postoji izvrsna suradnja zajednice i lokalne vlasti što se vidi na ovakvim projektima. S gradonačelnikom Željkom Burićem sam razgovarao o zanimljivim projektima koje je Šibenik pokrenuo u svijetu obrazovanja. Upravo tvrđave, poput ove na kojoj se nalazimo, igraju zanimljivu ulogu i prikazuju kako se ova zajednica razvijala. To je sjajno, jer ovo su simboli prošlosti, ali mogu biti isto tako i simboli budućnosti! – rekao je po dolasku predavač te dodao – Grad ovdje stvara jednu zdravu sredinu za razvoj poslovanja. Kreiraju se centri za start up. Ono što za sada znam od hrvatskih start up-ova su neki od njih koje sam imao prilike vidjeti u Sloveniji ili pak Njemačkoj, no vjerujem da ću za ovog posjeta Hrvatskoj vidjeti koji su vam interesi, kakve kompanije postoje! –

Na impozantnoj šibenskoj tvrđavi Barone, ispunjenoj do posljednjeg mjesta, Burton je u jednosatnom predavanju publiku proveo kroz svoju dugogodišnju karijeru te zanimljivim primjerima ukazao na to kako je sve izgledalo prije 35 godina, ali i kako svijet izgleda danas za start up-ove. Velika razlika je u veličini tržišta, istaknuo je. Kada su oni u Electronic Arts počinjali bilo je to tržište od nekoliko milijuna konzumenata, a danas se mjere u bilijunima. Istaknuo je kako je danas najbolje vrijeme za pokrenuti tvrtku.

– Nema veće privilegije u životu nego započeti start up i ako ono u konačnici ne odovede nikuda. To je još uvijek najuzbudljivija stvar koju možete napraviti. Postati odrasla osoba znači pokušati napraviti promjenu u svijetu kroz start up. Možda nećete uspjeti, ali možda i hoćete, no to iskustvo je vrijedno. Najvažnije je raditi nešto što volite, ne želite raditi dosadan posao, želite raditi nešto u što vjerujete, nešto važno. Svatko to može napraviti i to je cool stvar danas! – poručio je mladima u Hrvatskoj.

Informatički genijalac, američki poduzetnik i suosnivač Electronic Artsa, ovo je predavanje održao u suradnji s Gradom Šibenikom kao predstavnik Acceleration Business Cityja (ABC), globalne mreže ulagača i poduzetnika. ABC diljem svijeta podupire najzanimljivije start-up ideje i pomažu da postanu stvarnost, a u Šibeniku je podržao inovativni projekt Holiwork kao i ostale projekte namijenjene mladima i razvoju grada.

FOTO: SELECT PR