LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predstavljanje Udruge za sindrom Down Zagreb

„Kromosom viška? Više radosti i ljubavi!“

Članovi Udruge za sindrom Down Zagreb najavili su Vannin koncert u sklopu humanitarne akcije „Uljepšajmo njihov svijet“. Prihod s koncerta i dobrotvorne akcije namijenjen je edukaciji i angažmanu logopeda i rehabilitatora koji će raditi s najmlađom djecom sa sindromom Down.

Članovi Udruge za sindrom Down Zagreb najavili su Vannin koncert u sklopu humanitarne akcije „Uljepšajmo njihov svijet“. Prihod s koncerta i dobrotvorne akcije namijenjen je edukaciji i angažmanu logopeda i rehabilitatora koji će raditi s najmlađom djecom sa sindromom Down.

Subota je započela oblačno, ali nakon silne ljubavi i sreće koja se mogla vidjeti i osjetiti na Trgu Petra Preradovića, sunce nije imalo drugog izbora nego zasjati punim sjajem. Naime, na trgu je 11. ožujka održano predstavljanje Udruge za sindrom Down Zagreb i njihove humanitarne akcije Uljepšajmo njihov svijet te najava Vannina koncerta 21. ožujka.

Koncert organiziraju Udruga za sindrom Down – Zagreb, Rotary klub Zagreb Gradec i Adria Media Zagreb pod pokroviteljstvom časopisa Story, INE, Večernjeg lista, Antene Zagreb i Mlinara. Službeno pokroviteljstvo potpisuju i gradonačelnik Milan Bandić te predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

– Cilj nam je bio osvijestiti građane o poteškoćama s kojima se susreću najmlađi downići te još jednom podsjetiti na veliki dobrotvorni koncert. Prihod s koncerta i dobrotvorne akcije namijenjen je edukaciji i angažmanu logopeda i rehabilitatora koji će s najmlađom djecom sa sindromom Down raditi od prvih dana njihovih života. – kažu organizatori.

Na druženju su se mogle kupiti Mlinarove krafne i muffini te ručni radovi djece iz udruge. Pridružila se i Inina maskota, Pumpić, koja je dijelila čokoladice i letke za koncert.

Foto: Studentski.hr

Druženju se, naravno, pridružila i Vanna. Naglasila je kako sve ovisi o publici i o tome koliko će se karata prodati te poziva sve da se uključe u humanitarnu akciju i na taj način pomognu udruzi. 

– Vidim to kao odličnu priliku da još jednom odsviram ono što sam svirala 2015. na jednom sličnom humanitarnom koncertu. Mogućnost da na taj način pomažem je nezamisliva, znate kako kažu, čovjek se najbolje osjeća kada radi nešto za nekog drugog. – rekla je Vanna.

Akciju je došao podržati i gradonačelnik Milan Bandić koji također poziva da svi kupe karte i dođu na koncert.

– Ja ću kupiti svoje dvije. Smatram se počasnim članom ove udruge s kojom surađujem već 11 godina, pozivam vas sve da kupite karte za naše Downovce. – naglasio je gradonačelnik Bandić.

FOTO: Studentski.hr

Roditelji udruge ponosno su gledali svoju djecu kako sudjeluju na predstavljanju, od najmanjih koji su podizali atmosferu svojim osmijesima do malo većih koji su dijelili letke i prodavali ogrlice, narukvice i ukrasne kutijice. Pokazali su da su aktivni članovi naše zajednice i da za ljude oko sebe imaju samo smijeh, zagrljaje i neizmjernu ljubav.

– Najvažnija stvar koji saznajem od svih ovih obitelji kojima se rodio downić jest da su svi oni upravo zbog toga postali bolji ljudi, više povezani, topliji, tolerantniji, veseliji. Mislim da to sve govori. – dodala je Vanna.

Karte možete nabaviti na poveznici po cijeni od 120 kn do 180 kn, a sve dodatne informacije potražite na Facebook stranicama udruge.

FOTO: STUDENTSKI.HR