LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukativno-zabavni sadržaj na Interliberu

Je li biti znanstvenik fora ili noćna mora, doznajte na Znanstvenom kvartu

Troje renomiranih hrvatskih znanstvenika, dr. sc. Saša Ceci, doc. dr. sc. Vladimir Stilinović te doc. dr. sc. Nikola Poljak, otkrit će svoj odgovor na pitanje: „Znanstvenik: fora ili noćna mora?“ tijekom šestodnevnog programa Znanstvenog kvarta koji se odvija na Interliberu.

Troje renomiranih hrvatskih znanstvenika, dr. sc. Saša Ceci, doc. dr. sc. Vladimir Stilinović te doc. dr. sc. Nikola Poljak, otkrit će svoj odgovor na pitanje: „Znanstvenik: fora ili noćna mora?“ tijekom šestodnevnog programa Znanstvenog kvarta koji se odvija na Interliberu.

I ove godine na sjeveru paviljona 6 Zagrebačkog velesajma Interliber od 7. do 12. studenog organizira posebno osmišljeni, edukativno-zabavni sadržaj u kojem će moći uživati svi željni znanja u praksi. Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske opet je pripremila vrlo šarolik program znanstvene kulture koji će izvoditi brojne udruge, fakulteti, znanstveni instituti te istaknuti pojedinci iz znanstvene zajednice.

Program Znanstvenog kvarta podijeljen je na pet programskih cjelina: Školica (rezervirano za zatvorene radionice), Plac znanja (aktivnosti dostupne u bilo kojem trenutku, bez rezervacije), Mozgaonica (pametna igraonica), Trg odmorko (mjesto za predah) i Zabavni park (interaktivna zabava).

U sklopu bogatog šestodnevnog programa posjetitelji će naučiti kako prognozirati vrijeme, ali i kako izolirati svoju DNA. Upoznat će se s radom geologa i s njima pokušati složiti kostur Apatosaurusa. Bit će prilike i za otkrivanje misterija zvanog mozak, izradu vodomara i šivanje bakterija te uživanje u kemijskim pokusim i matematičkim igrama. Posebno iznenađenje je jedinstveno robotsko lutkarsko kazalište koje su osmislili i izradili zagrebački srednjoškolci, a troje renomiranih hrvatskih znanstvenika, dr. sc. Saša Ceci, doc. dr. sc. Vladimir Stilinović te doc. dr. sc. Nikola Poljak, otkrit će svoj odgovor na pitanje: „Znanstvenik: fora ili noćna mora?“.

Više od 50 posto doktorata znanosti dobivaju žene, ali i dalje ih ima manje u tijelima koja donose odluke


Osim pokusa i radionica, posjetitelji će imati prilike iskusiti i tehnološke inovacije te se odmoriti i zabaviti u Kvartovskom zabavnom parku. Ne propustite ovaj događaj, već dođite, bez straha pitajte i eksperimentirajte! Program se odvija pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture te Grada Zagreba.

Sve detalje o programu pratite na mrežnim stranicama Zagrebačkog velesajma i na Facebook stranici Sajam Interliber Zagreb. Ulaz je besplatan. Također, rezervirajte svoje mjesto na zanimljivim radionicama u Školici Znanstvenog kvarta dok još možete i to formularom.

Pridružite se proslavi 50. obljetnice Sveučilišta u Splitu


IZVOR: PRODUKCIJSKI TIM/ZNANSTVENI KVART
FOTO: PRODUKCIJSKI TIM/ZNANSTVENI KVART