LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Božićna čarolija u gradu koji teče

Izdvojili smo najljepše lokacije Adventa u Rijeci koje morate posjetiti

Vrijeme adventa je u punom jeku i božićni ugođaj preplavio je gradove diljem Hrvatske. Vjerujemo da svaki grad ima jedinstven šarm, ali danas smo odlučili posebno izdvojiti Rijeku. U nastavku saznajte koje atrakcije nudi Advent u Rijeci ove godine i koje su to lokacije obučene u božićno ruho.

Vrijeme adventa je u punom jeku i božićni ugođaj preplavio je gradove diljem Hrvatske. Vjerujemo da svaki grad ima jedinstven šarm, ali danas smo odlučili posebno izdvojiti Rijeku. U nastavku saznajte koje atrakcije nudi Advent u Rijeci ove godine i koje su to lokacije obučene u božićno ruho.

Advent se vratio u gradove diljem Hrvatske, a iako je onaj u Zagrebu i dalje najpopularniji, drugi gradovi Hrvatske se također mogu pohvaliti raznovrsnom adventskom ponudom. Jedan od njih je i Rijeka, na samo nešto više o dva sata vožnje od Zagreba očekuje vas prava mala čarolija, a mi vam u nastavku donosimo 5 lokacija s Adventa u Rijeci koje nikako ne bi trebali zaobići ako se nađete u „gradu koji teče”.

Blagdanski sajam na Korzu

Ukoliko vam je želja probati raznolike delicije brojnih domaćih izlagača koji nude tradicionalne proizvode, onda je Korzo nezaobilazni dio šetnje za vrijeme Adventa u Rijeci. Glavna riječka šetnica u ovo doba obavijena je svima dragim mirisima fritula, kobasica s kupusom, proizvoda od lavande, čajeva, džemova – za svakog ponešto!

 

 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Rijeka Advent (@rijekaadvent)

 

Advent na Kobleru - Trg Ivana Koblera

Novogodišnji duh prisutan je i na Trgu Ivana Koblera, trga iza gradske ure koji je ujedno ukrašen velikim adventskim vijencem. Manifestacija riječkog  Adventa tradicionalno kreće paljenjem rasvjete i prve adventske svijeće na vijencu postavljenom na Trgu Ivana Koblera. 

Dio starog grada, Trg Ivana Koblera, uz veliku gastronomsku ponudu okolnih objekata, u vrijeme Adventa nudi i raznoliki glazbeni zabavni program – svaki dan u ranijim večernjim satima na Trgu Ivana Koblera budite sigurni da vas očekuje sjajan glazbeni adventski ugođaj, koji možete dodatno začiniti uz čašu kuhanog vina iz okolnih kafića. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Rijeka Advent (@rijekaadvent)

RI Gastro Advent - Trg Riječke rezolucije i Trg 128. brigade Hrvatske vojske

Trg Riječke rezolucije i ove godine neizostavna je lokacija za sve gastroljupce. Ri Gastro Advent manifestacija je koja na jednom mjestu okuplja razna autohtona božićno-novogodišnja jela s riječkih, ali i primorskih prostora. Ukoliko vam je želja dobra klopa u kombinaciji s prigodnim blagdanskim pićem, uz glazbenu pratnju, onda je ovo mjesto za vas!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Rijeka Advent (@rijekaadvent)

Advent na Gradini – Trsatski kaštel

Trsatski kaštel jedno je od najčuvenijih znamenitosti i najstarijih fortifikacija u Hrvatskom primorju, u kojoj su sačuvana obilježja ranosrednjovjekove gradnje. Za vrijeme Adventa, Trsatski kaštel tradicionalno se krasi kilometrima lampica – ovaj put njih čak 12! Osim predivne božićne atmosfere, tamo vas čeka široka gastronomska ponuda na adventskim kućicama poredanih unutar zidina kaštela, ali i definitivno jedan od ljepših pogleda na Rijeku i Kvarner. 
 

Adventiranje kod Kazališta – Verdijeva ulica

Božićna čarolija se nastavlja i kod Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca. S pogledom na jednu od najljepših riječkih lokacija, Advent kraj kazališta osigurava popularnu gastroscenu s različitih food truck- i street food-događanja, od kojih se posebno ističu Mate Janković sa svojom Akademijom za kobasice, te član žirija MasterChefa Damir Tomljanović sa svojim brendom Kužinavanje. Ove godine posjetitelje očekuje bogat glazbeni program, raznolike božićne dekoracije i slasna gastroscena kojoj je nemoguće odoljeti.
 
 
Sve pojedinosti vezane uz Rijeka Advent možete provjeriti klikom na ovaj link.
FOTO: VISIT RIJEKA, ADVENT U RIJECI, STUDENTSKI.HR VIA CANVA