LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vrijeme božićnih blagdana

Koncerti, klizanje i slastice za blagdane u Rijeci

Saznajte što obavezno trebate posjetiti ukoliko se u vrijeme blagdana nađete u Rijeci.

Saznajte što obavezno trebate posjetiti ukoliko se u vrijeme blagdana nađete u Rijeci.

Ukoliko se u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana nađete u gradu koji teče, Rijeka nudi itekako zanimljive adventske programe. 

Adventski programu u Rijeci traje od 1. prosinca 2015. do 3. siječnja 2016. godine U događaju nazvanom Rijeka Advent više od mjesec dana moći ćete uživati u prekrasno okićenom Korzu. Ukoliko se osjetite umornim od shoppinga po riječkim trgovačkim centrima, kroz centar grada moći ćete se besplatno voziti prigodno okićenim vlakićem.

Pored središta Rijeke koje je prepuno štandova gdje možete isprobati različite delicije iz svih krajeva Hrvatske, posebno je uređen i Trg Ivana Koblera. Na trgu ćete pronaći božićni sajam koji okuplja riječke kreativce koji će tamo predstavljati svoje maštovite proizvode. Ovdje ćete također moći probati svakakve slastice iz bogate ugostiteljske ponude na štandovima. 

U centru grada, na samom Korzu postavljena je i pozornica. Tijekom svih dana događaja Rijeka Advent različiti zborovi i glazbene grupe uljepšat će vam doživljaj svojom svirkom. Na pozornici se održavaju i mnoge priredbe i predstave za one najmlađe. Posebnu čar ovogodišnjem riječkom adventu dodaju i zvučnici postavljeni po čitavom gradskom centru, iz kojih cijeli dan izlaze najljepše božićne pjesme. Stoga vam i samo šetanje Korzom predstavlja odličnu atmosferu. Napominjemo i kako se u Rijeci nalaze štandovi s odličnim kuhanim vinom koje će vas dobro oraspoložiti. 

FOTO: Facebook/Rijeka Advent

U subotu, 26. prosinca 2015. s početkom u 20,00 sati, održat će se tradicionalni koncert Hrvatske glazbene unije – Podružnice Rijeka Katedrala sv. Vida pod nazivom Božić je judi. U 21:00 zabavljat će vas grupa Elemental. Novogodišnji koncert grupe PleteRi zakazan je za 29. prosinca na glavnoj pozornici na Korzu sa početkom u 20.00 sati. 

Pored događaja u strogom centru grada, nekoliko minuta vožnje izvan Korza, u trgovačkom centru - Tower Centru, održava se Božićna čarolija. Na više od 4000 kvadratnih metara prostora pripremljen je zimski program. Ovdje ćete naići na klizalište na zatvorenom prostoru.

Ukoliko vam je hladno klizati na gradskom klizalištu Ledena pahuljica, zagrijte se na toplom. Pored klizališta, uživat ćete u svjetlucavo uređenom božićnom selu i slatkom trgu. Ako ogladnite, pronaći ćete odlične hamburgere po nevjerojatnoj cijeni od 10 kuna (koji ne, nisu poput onih malenih iz McDonaldsa). Čitavo ovo vrijeme, nalazite se u zatvorenom prostoru blizu različitih dućana u kojima još stignete izabrati poklone za najdraže.

Rijeka će godinu zatvoriti dočekom na otvorenom. U centru grada na postavljenoj pozornici, uživat ćete u uvijek izvrsnom Hladnom pivu, te uz bendove Moskva, Grad i Nenu Belana & Fiumense.

FOTO: FACEBOOK/RIJEKA ADVENT