LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Founder Institute i HUB385

Investicijski anđeli održat će radionicu u zagrebačkom centru inovacija

Želite osnažiti svoje poduzetičke vještine? Prijavite se za besplatnu radionicu s Adeom Ressijem i Kimbalom Muskom.

Želite osnažiti svoje poduzetičke vještine? Prijavite se za besplatnu radionicu s Adeom Ressijem i Kimbalom Muskom.

Hrvatska podružnica Founder Instituta, najvećeg svjetskog programa akceleracije startupova, i centar inovacija HUB385 u utorak, 30. kolovoza, organiziraju radionicu s dva specijalna gosta – Adeom Ressijem i Kimbalom Muskom. Ulaz je slobodan uz prethodnu registraciju na poveznici.

Od 17 do 18:15 sati radionicu će voditi Adeo Ressi, osnivač i direktor Founder Instituta, najvećeg svjetskog programa akceleracije startupa iz Silicijske doline – Palo Alto, Kalifornija, SAD. Ovaj deveterostruki poduzetnik i investicijski anđeo, publici iz hrvatskog startup eko-sustava približit će temu poduzetništva iz jednog drugačijeg kuta zasnovanog na iskustvima FI – Prestanite fiksirati se na Silicijsku dolinu i jednostavno stvorite sjajnu tvrtku tu gdje jeste. Globalni ekosustav danas omogućava startup poduzetnicima razvoj globalnog poslovanja iz gotovo svake sredine na svijetu. Pobjeći pred izazovima startup poduzetništva u Silicijsku dolinu ili neku drugu Shangri-La destinaciju ili umjesto fiksacije na ono što vaša sredina nema, fokusirati se na ono što imate tu gdje jeste? Otkrijte kako izbjeći malena razmišljanja i pokrenuti svoj globalni startup danas i ovdje u Hrvatskoj.

Od 18:30 do 19:30 sati Adeu će se online priključiti i Kimbal Musk, član uprave i većinski dioničar Tesla Motors i Space X, osnivač Kitchen Communityja, suosnivač Zip2 (i mlađi brat Elona) u video konferenciji koja će se iz HUB385 u Zagrebu, prenositi u 30 zemalja svijeta. Adeo i Kimbal će, u formi razgovora, koja će se globalno prenositi kao FI Webinar, razgovarati o temi Kako stvoriti kompaniju koja mijenja svijet na primjeru projekata u kojima sudjeluju. Teza rasprave je da svrha poduzetništva nije samo stvaranje profita, već i promjena svijeta u kojem živimo na bolje. Inovacije koje danas stvaraju startup poduzetnici ne samo da stvaraju nove vrijednosti u smislu dobiti i društvenih koristi, već i novim poduzetnicima omogućavaju da svoju poduzetničku energiju usmjeravaju ka životu ispunjenom smislom i osjećajem većeg dobra. Posebice će govoriti o stvaranju čvrstih temelja ili platforme vrijednosti za brand, davanju smislenog imena svom poduzetničkom projektu te o dodirnim točkama s korisnicima brenda.

Od 2009. godine Founder Institute pomogao je stvaranju više od 1800 startup tvrtki u više od 100 gradova na šest kontinenta. U Hrvatskoj djeluje od 2012. godine i pomogao je stvaranju 28 hrvatskih startupa u Zagrebu i Rijeci. Adeo Ressi osnivač je i glavni izvršni direktor Founder Institutea, osnivač Founded.com, deveterostruki serijski poduzetnik i jedan od najpoznatijih investicijskih anđela. Kimbal Musk je član uprave Tesla Motors i Space X, suosnivač Zip2, osnivač i glavni direktor Kitchen Communityja i Chipotle Mexican Grilla. Oba gosta imala su brojne medijske objave u najuglednijim svjetskim medijima kao što su The New York Times, The Wall Street Journal, Wired Magazine, Forbes, Entrepreneur, CNN, i drugi. 

HUB385 je centar inovacija i razvojna platforma koja pod jednim krovom okuplja digitalce, freelancere, kreativce i sve one koji žele biti u blizini razvoja hrvatske tehnološke scene. Uz najveći i najmoderniji coworking prostor u Hrvatskoj, svojim stanarima i posjetiteljima pruža i mogućnost edukacija te osigurava platformu za suradnju nezavisnih profesionalaca sa razvojnim timovima velikih renomiranih kompanija. Osim najma potpuno opremljenih ureda i coworking prostora, pokretač je brojnih startup inicijativa i događanja s ciljem stimulacije lokalne tehnološke scene.

FOTO: KOMUNIKACIJSKI URED COLIĆ, LACO I PARTNERI