LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske

Imamo 22 novozaraženih; obavezno je nošenje maske, a sporno je pisanje mature za maturante iz BiH!

Od jučer imamo 22 nova slučaja zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.

Od jučer imamo 22 nova slučaja zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.

Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite RH objavljeni su najnoviji podaci o koronavirusu. U posljednja 24 sata imamo 22 novooboljelih od ukupno 645 testiranih u tom razdoblju, čime imamo ukupno 2388 slučajeva. Nemamo nijedan novi slučaj preminulih, pa do sada imamo sveukupno 107 smrtnih slučajeva, a hospitaliziranih je 18 te je trenutno 139 aktivnih slučajeva.

Utvrđuje se poseban režim ulaska za osobe iz BiH, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije. Te će osobe biti dužne boraviti u samoizolaciji 14 dana. Obveza se ne primjenjuje na one koji tranzitiraju kroz navedene zemlje. Druga odluka odnosi se na izmjenu u javnom prometu po kojoj vozači, ostali zaposlenici i putnici moraju obavezno koristiti medicinske maske te se pridržavati općih mjera, pa prijevozno sredstvo neće moći krenuti dok svi putnici nemaju maske.

U ovome trenutku još se ne zna što će biti s maturantima iz BiH koji su trebali doći u Hrvatsku pisati državnu maturu:
– S obzirom na to da se ova odluka primjenjuje od ponoći, mi ćemo dati preporuke za to. Postoji mogućnost da piše maturu tamo gdje se nalazi maturant. – rekla je epidemiologinja.
FOTO: PIXABAY