LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
The Red Solstice uživa pozitivne kritike mnogih gejmera

Igrica domaćeg indie-tima oduševljava diljem svijeta

Radnja ove multiplayer strateške igre smještena je na Mars. Iako ju je moguće igrati samostalno (single player), svoj puni sjaj doživljava tek u balansiranim timovima igrača.

Radnja ove multiplayer strateške igre smještena je na Mars. Iako ju je moguće igrati samostalno (single player), svoj puni sjaj doživljava tek u balansiranim timovima igrača.

Domaći indie-tim Ironward je u lanjskoj kampanji Kickstarter uspješno prikupio tražena sredstva (60 tisuća dolara) za svoju co-op pucačinu The Red Solstice. Naslov je sada i službeno dostupan na Steamovoj platformi, a stigle su i prve reakcije na igru.

Radnja ove multiplayer strateške igre smještena je na Mars. Iako ju je moguće igrati samostalno (single player), svoj puni sjaj doživljava tek u balansiranim timovima igrača. 

Stranica Co-Optimus među prvima je recenzirala The Red Solstice, a na početku navode da je riječ o naslovu koji je frankenštajnovski spojio razne elemente taktičkog naslova s atmosferom hororaca u kojima je cilj preživjeti koliko je to moguće. Upravo taj pristup, smatraju, čini Red Solstice jedinstvenim. Pored napucavanja mutanata različitim klasama, valja razmišljati o svim potezima. 

– Sat koji otkucava, groteskne horde neprijatelja i izvrsna horor-atmosfera – sve kombinirano čini Red Solstice naslovom koji će sasvim sigurno aktivirati lučenje adrenalina. – piše Co-Optimus.

Zaključili su da naslov ni u jednom trenutku ne gubi fokus od osnove – timskog rada. Prve recenzije na Steamovoj platformi su pozitivne (85% igrača od 589 igrača preporučuje naslov), dok su korisnici stranice Metacritic igrici dali prosječnu ocjenu 8.1. 

 
FOTO: CROWDFUNDING.HR