LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti i financije

Ideje za vikend putovanja priuštiva svima!

Žarko želite otići negdje za vikend i odmoriti? Ograničeni ste na teritorij Lijepe naše? Donosimo ideje koja mjesta posjetiti, vjerojatno za mnoge niste ni znali da postoje!

Žarko želite otići negdje za vikend i odmoriti? Ograničeni ste na teritorij Lijepe naše? Donosimo ideje koja mjesta posjetiti, vjerojatno za mnoge niste ni znali da postoje!

Iako bismo svi najradije otputovali negdje daleko i odmorili od svega što se u posljednje vrijeme događa, rijetki su oni koji će to zaista i napraviti. Dio je ograničen COVID-potvrdama, dio financijskom situacijom, a dio nema volje uopće misliti oko ičega.

Za sve one koji bi barem za vikend htjeli otići negdje, vidjeti prekrasne lokacije na teritoriju Lijepe naše (možda za mnoge niste ni znali da postoje!), donosimo ideje koja mjesta posjetiti i kako to što povoljnije izvesti. 

Skriveni dragulji unutar naših granica

Lokacija koje bismo vam preporučili ima jaaako puno. Koliko daleko ćete doći, ovisi o budžetu, ali i snalažljivosti. Krenimo redom!

Ako želite posjetiti najstariji grad u Europi zaputit ćete se na istok Hrvatske, u divne Vinkovce. Iako svi preporučuju posjet ovom gradu za vrijeme Vinkovačkih jeseni, uživat ćete kad god da dođete. Prošetajte korzom i Krnjašem – jedinom preostalom šokačkom ulicom, razgledajte muzeje i parkove, uživajte u divnoj prirodi i hrani! 

Najmanji grad na svijetu također se krije u Hrvatskoj. Riječ je naravno o Humu u Istri. Iako je jako mali, imate što vidjeti i kušati (navodno imaju famoznu autohtonu rakiju)!

Da biste vidjeli kosi toranj ne morate ići u Pisu jer ga imamo i mi! Nalazi se u Istri. Riječ je o zvoniku u Završju koji je visok čak 22 metra i prema podacima Istrapedie nagnut je 40 centimetara prema sjeveru. Uz to, Završje je i poznata filmska lokacija! Isplati se istražiti ovo mjesto.

Nemamo Saharu, ali imamo pustinju. Jedina pustinja u Hrvatskoj nalazi se u okolici Đurđevca i nešto je što zbilja trebate vidjeti i doživjeti.

Najljepši zalazak sunca na svijetu = Zadar. Ako niste bili, Zadar je divan u svako doba godine. Uživanje u zvucima morskih orgulja i zaista prekrasan zalazak sunca napunit će vaše baterije. Uz to, Zadar je studentski grad, dobro je prometno povezan i ima super jeftinih opcija za smještaj.

Rijetki znaju za prekrasno ledenjačko jezero u Babićima! Pripada Zadarskoj županiji (možete spojiti s posjetom Zadru!), ali iz Hrvatske do njega možete doći samo pješice. Famozno gorsko oko ostavit će vas bez daha!

Par savjeta o prijevozu

Iako će mnogi reći da prije prođe vikend nego što vlak u Hrvatskoj dođe od točke A do točke B, nije to baš tako. Putovanje vlakom uvijek je avantura, a možete iskoristiti i studentski popust za vrlo povoljne karte. Super popust imate i s određenim autobusnim prijevoznicima. 

FOTO: UNSPLASH