LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ekološki prihvatljiv prijevoz

HŽ će u sklopu Europskog tjedna mobilnosti nuditi besplatan prijevoz bicikala

Od 16. do 22. rujna 2024., HŽ Putnički prijevoz nudi besplatan prijevoz bicikala u svim vlakovima u Hrvatskoj povodom Europskog tjedna mobilnosti s temom „Zajednički javni prostori”.

Od 16. do 22. rujna 2024., HŽ Putnički prijevoz nudi besplatan prijevoz bicikala u svim vlakovima u Hrvatskoj povodom Europskog tjedna mobilnosti s temom „Zajednički javni prostori”.

Od 16. do 22. rujna 2024. godine, u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, HŽ Putnički prijevoz omogućit će besplatan prijevoz bicikala u svim vlakovima koji nude tu uslugu na području Hrvatske. Ta inicijativa ima za cilj promicanje korištenja vlakova i bicikala kao održivih opcija prijevoza. Popis vlakova u kojima će bicikli moći biti prevezeni bez dodatnih troškova možete pronaći na službenoj stranici.

Važno je napomenuti da bicikli neće biti dopušteni u vlakovima na prugama, gdje je uveden zamjenski autobusni prijevoz zbog izvođenja radova. Za najnovije informacije o radovima na prugama i mogućim promjenama u rasporedu, provjerite odjeljak Radovi na pruzi na web-stranici HŽ Putničkog prijevoza.

Ako studirate u Splitu, prijavite se za financijsku potporu za studijski boravak u nekoj od ovih destinacija u Europi



Europski tjedan mobilnosti, koji se održava svake godine od 16. do 22. rujna pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, predstavlja vodeću kampanju Europske komisije za promicanje održive urbane mobilnosti. Ove godine tema je Zajednički javni prostori, koja naglašava važnost kvalitetne organizacije javnih prostora za poboljšanje kvalitete života, sigurnosti, te smanjenje buke i zagađenja.

UNIDU postigao izvrsne rezultate u okviru Erasmus+ poziva za projekte mobilnosti za studente i osoblje



Za više informacija pogledajte ovu poveznicu.
IZVOR: HŽPP
FOTO: PEXELS