LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodna geografska olimpijada

Hrvatski srednjoškolci ponosno donijeli broncu iz Indonezije

Četvero hrvatskih srednjoškolaca sudjelovalo je na 19. međunarodnoj geografskoj olimpijadi (iGeo) u Indoneziji.

Četvero hrvatskih srednjoškolaca sudjelovalo je na 19. međunarodnoj geografskoj olimpijadi (iGeo) u Indoneziji.

Još jedan veliki uspjeh za Hrvatsku, postigla su četiri srednjoškolca sudjelovanjem na 19. Međunarodnoj geografskoj olimpijadi (iGeo) koja se održavala od 8. do 14. kolovoza 2023. u Bandungu, Indonezija 🇮🇩. Dvojica učenika, Luka Protulipac (XV. gimnazija, Zagreb) i Gabrijel Kučko (Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Zabok), s Olimpijade su donijeli brončane medalje, dok su Mario Rubić (III. Gimnazija, Split) i Bernard Trempetić (Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, Zagreb) uspješno sudjelovati na natjecanju.

Učenici su na iGeo morali pokazati znanje u nekoliko područja jer se natjecanje sastoji od čak tri dijela: pisanog testa, multimedijskog testa i terenskog rada koji zahtijeva promatranje u smislu kartografskog prikaza i geografske analize.
 

,,Cilj olimpijade je potaknuti zanimanje učenika za geografiju te poticati aktivno zanimanje mladih za geografska i ekološka istraživanja, pozitivno pridonijeti raspravi o važnosti geografije skrećući pozornost na kvalitetu geografskih znanja i vještina, zatim olakšati društvene kontakte među mladima iz različitih zemalja tako pridonijeti razumijevanju među narodima. " - stoji u objavi Geografskog odsjeka PMF-a Zagreb.


Učenike su na putovanju pratili doc. dr. sc. Dubravka Spevec, članica Task Force-a Svjetske geografske olimpijade i asistent Ivan Ivić, mag. edu. geogr., oboje s Geografskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.  

Ovaj uspješan tim u Hrvatsku se vraća  18. kolovoza, a očekuje ih se oko 13:50 u Zračnoj luci  Franjo Tuđman.
FOTO: FB SCREENSHOT GEOGRAFSKI ODSJEK PMF ZAGREB