LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
20. međunarodna geografska olimpijada

Hrvatski tim postigao izvanredne rezultate na Međunarodnoj geografskoj olimpijadi u Irskoj

Na natjecanju koje je okupilo 183 natjecatelja iz 46 država, hrvatski učenici istaknuli su se svojim rezultatima.

Na natjecanju koje je okupilo 183 natjecatelja iz 46 država, hrvatski učenici istaknuli su se svojim rezultatima.

Na 20. međunarodnoj geografskoj olimpijadi, koja se održala u Maynoothu u Republici Irskoj, hrvatski tim postigao je izniman uspjeh. Na natjecanju koje je okupilo 183 natjecatelja iz 46 država, hrvatski učenici istaknuli su se svojim rezultatima.

Gabrijel Kučko, učenik 4. razreda Gimnazije A. G. Matoša iz Zaboka i budući student Geografskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF) Sveučilišta u Zagrebu, osvojio je srebrnu medalju. Dino Fazlić, učenik 3. razreda zagrebačke XV. gimnazije, ponosno je kući donio brončanu medalju. Tim je također osvojio treću nagradu stručnog žirija za poster s temom Geographers – Making a Difference.

Izvrsna prilika za studente za steći novo iskustvo: PMF traži pomoć u organizaciji 6. Dana karijera



Osim medaljista, članovi tima Nereo Rundić iz Gimnazije Andrije Mohorovičića iz Rijeke i Petra Žnidarić iz Srednje škole Krapina pokazali su iznimno znanje i trud te su dostojanstveno predstavljali Hrvatsku na natjecanju. Uspjeh tima dodatno je podržan radom mentora iz Geografskog odsjeka PMF-a Sveučilišta u Zagrebu.
 

„Velika zahvala ide i voditeljima tima, doc. dr. sc. Ivanu Šulcu i Ivanu Iviću, mag. geogr. i mag. educ. geogr. s Geografskog odsjeka PMF-a Sveučilišta u Zagrebu.”  izjavili su sa zagrebačkog PMF-a.

 

„Posebne čestitke upućujemo i našoj kolegici, doc. dr. sc. Dubravki Spevec, na novom četverogodišnjem mandatu u Upravnom odboru Međunarodne geografske olimpijade, tj. IGU odboru Geography Olympiad Task Force!”  dodali su.


Zagrebački PMF traži četiri suradnika iz područja prirodnih znanosti


Taj uspjeh dodatno potvrđuje visoku kvalitetu obrazovanja u Hrvatskoj te doprinosi međunarodnom priznanju naših mladih geografa. Cjelokupnom timu čestitamo na izvanrednim postignućima!
IZVOR: PRIRODOSLOVNO-MATEMATIČKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU
FOTO: PRIRODOSLOVNO-MATEMATIČKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU