LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Lažne nagrade

Hrvatska pošta upozorava na prevaru koja kruži internetom

Nemojte nasjedati na lažne poruke u kojima se tvrdi kako ste baš vi jedan od 10 sretnika koji su nagrađeni skupocjenim mobitelima.

Nemojte nasjedati na lažne poruke u kojima se tvrdi kako ste baš vi jedan od 10 sretnika koji su nagrađeni skupocjenim mobitelima.

Trenutno internetom kruže poruke u kojima se navodi kako ste upravo vi dobitnik Samsung S10 ili iPhone 11 Pro uređaja, a baš vama uređaj daruje Hrvatska pošta – kako da ne!

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, prevaranti ovoga puta lažne poruke šalju s logom Hrvastke pošte, a kako biste došli do mobitela trebate unijeti svoje podatke i platiti 1 dolar kako bi on bio dostavljen. Tim potezom prevarantima zapravo otkrivate svoje podatke i doslovce im dajete svoju karticu na raspolaganje.

Hrvatska pošta potvrdila je za Slobodnu Dalmaciju da je riječ o prevari:
– Radi se o lažnim nagradnim igrama, kao što se zna plasirati trgovačkim lancima i slično. Naše nadležne službe to uvijek prijavljuju CERT-u, a mi obavijest za korisnike također postavimo na našim platformama. Ono što je svakako pozitivno jest činjenica da korisnici sami u slučaju sumnje kontaktiraju nas ili trgovački lanac koji se pojavljuje kao lažni nositelj neke nagrade igre i pitaju je li nagradna igra autentična, jer već i sami prepoznaju phishing kampanje, mailove i slično.
Nadodaju još kako oni nisu jedini koje se zloupotrebljava u ovakve svrhe, ali da se po nekim detaljima kao što su stari logo i neobičan pravopis može odmah vidjeti da je riječ o nečemu lažnome.
FOTO: UNSPLASH