LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Preminuo sisački novinar

Hina izgubila jednog od najpoznatijih novinara

Preminuo Zdravko Strižić, poznati sisački novinar.

Preminuo Zdravko Strižić, poznati sisački novinar.

Zdravko Strižić, poznati sisački novinar i dopisnik, preminuo je jučer, 7. siječnja u 79. godini života. Strižić je odrastao i završio srednju školu u Sisku, a zatim upisao Tehnološki fakultet u Zagrebu.
 


VEZANO: Preminuo istaknuti znanstvenik i profesor sa Sveučilišta u Splitu



Svoju novinarsku karijeru započeo je kao dopisnik, a zatim se zaposlio na radiju svog rodnog grada. Par godina kasnije postao je glavni urednik Vjesnika Željezare u kojem je djelovao sve do njegovog zatvaranja.
 

Bogato novinarsko iskustvo


Posljednje godine prije umirovljenja radio je u Večernjem listu kao urednik, a do prosinca prošle godine pisao je za Hinu.

Strižić je bio uspješan i svestran novinar koji je djelovao u mnogo područja i pisao o raznovrsnim temama, no najviše su ga zanimale one vezane uz gospodarstvo, poduzetništvo i obrtništvo, piše Dnevnik.hr.

Osim u Hrvatskoj, djelovao je u drugim zemljama iz kojih je aktivno izvještavao, a neko vrijeme je također radio i kao ratni izvjestitelj.
 

Karijeru je okrunio raznim nagradama


Zbog mnogih uspjeha u svojoj novinarskoj karijeri osvojio je mnoštvo nagrada i pohvala te bio cijenjen među kolegama i publikom koji će zasigurno zauvijek pamtiti njegov rad.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA