LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Potpisan Ugovor o suradnji

Glazba mladima: Hrvatska diskografska udruga i ZAPRAF sklopili suradnju s portalom Studentski.hr

Ugovorom o suradnji HDU, ZAPRAF i Studentski.hr dogovorili su međusobnu potporu u daljnjim projektima, kako zajedničkim, tako i pojedinačnim. Tijekom proljeća provest će niz različitih interaktivnih aktivnosti za studente i mlade.

Ugovorom o suradnji HDU, ZAPRAF i Studentski.hr dogovorili su međusobnu potporu u daljnjim projektima, kako zajedničkim, tako i pojedinačnim. Tijekom proljeća provest će niz različitih interaktivnih aktivnosti za studente i mlade.

S početkom Mjeseca glazbe u Zagrebu, ove godine posebno posvećenog mladima, Hrvatska diskografska udruga (HDU) i Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF) 3. travnja potpisale su Ugovor o suradnji s portalom Studentski.hr. Njime se nastoji približiti glazba mladima, a suradnja će u brojna glazbena događanja Hrvatske diskografske udruge uključiti članove portala i njegove čitatelje. O svim zbivanjima i zajedničkim aktivnostima u daljnjoj će suradnji biti više riječi i na samome portalu uz medijske najave upućene upravo mladima.

– Glazbena industrija na našim područjima predstavlja pravu malu riznicu umjetničkog bogatstva koja krije puno više od krajnjeg produkta (glazbene snimke). Ovom prigodom želimo mlade upoznati s pozadinom glazbene industrije, približiti mladima priču o glazbi, i to onu priču kakvu još možda nisu upoznali. Lijepo je vidjeti da mladi cijene i podržavaju ovu umjetnost, i vjerujem da zajedničkim snagama možemo doprinijeti sveukupnoj svijesti mladih u poštivanju glazbenih uradaka i njihovoj glazbenoj kulturi. – izjavio je Želimir Babogredac, predsjednik HDU-a.

U travnju će se, uz medijske najave Mjeseca glazbe, provesti i istraživanje među mladima o njihovim glazbenim navikama i znanju o autorskim i srodnim pravima, a rezultati će biti objavljeni krajem travnja. Njime se nastoji proniknuti u navike slušanja glazbe kod ciljane populacije između 16 i 30 godina, utvrditi koji su trendovi načina konzumacije glazbe među njima i koji se pritom glazbeni stvaralački i diskografski potencijal otvara na tržištu u skladu s interesima mladih.

Uz istraživanje ovog će se mjeseca provesti i edukacija na jednom od fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, čiji je cilj približiti mlađoj populaciji procese glazbenog stvaralaštva i uputiti ih u autorska i srodna te kolektivna prava. U razgovoru s posjetiteljima sudjelovat će gosti iz domaće diskografske produkcije, ekonomisti i glazbenici te domaći izvođači koji će iz prve ruke objasniti stavke razgovora i odgovoriti na pitanja zainteresiranih. Ovo će biti tek prvo u nizu predavanja; HDU i ZAPRAF organizirat će s portalom Studentski.hr više predavanja na fakultetima u Zagrebu kroz godinu.

– Uzimajući u obzir značaj glazbe kod mladih i njene konzumacije u ovom digitalnom dobu, izuzetno mi je zadovoljstvo što smo postigli dogovor o suradnji upravo sa Studentskim.hr. Vjerujem da ćemo kroz zajedničke projekte mladima uspjeti dodatno približiti glazbu i sve njene specifičnosti, upoznati ih s autorskim i srodnim pravima te značajem koji glazba ima ne samo u našoj kulturi već i u gospodarstvu. – izjavila je direktorica ZAPRAF-a Maja Vidmar Klarić.

Već 4. travnja u 13 sati u Kinu Europa HDU organizira tribinu pod nazivom Playlista naših mladih: Koga poznaju milenijalci – Štulića ili Cecu? Na njoj će sudjelovati glazbeni znalci te bivša studentica i novinarka portala Studentski.hr, a kroz ostale aktivnosti u Mjesecu glazbe i tijekom Dana prodavaonica ploča HDU, ZAPRAF i Studentski.hr organizirat će zajedničke nagradne natječaje u kojima će biti nagrađeni upravo mladi. Uz medijske će najave događanja na portalu biti objavljen i sadržaj edukativnog karaktera o intelektualnom vlasništvu te autorskim i srodnim pravima.

– Portal Studentski.hr usmjeren je mladima i nakon više od pet godina možemo reći da smo među njima stekli visoku reputaciju zahvaljujući kvalitetnom sadržaju i uspješnim suradnjama s partnerima čiji su projekti namijenjeni našoj ciljnoj populaciji. glazba je posebno interesno područje mladih i drago nam je da možemo biti spona između uspješnih glazbenih organizacija i onih koji pokazuju interes za projekte ovakvog tipa. Veselimo se suradnji! – izjavio je Nikola Jelovečki, voditelj portala Studentski.hr.

Ugovorom o suradnji HDU, ZAPRAF i Studentski.hr dogovorili su međusobnu potporu u daljnjim projektima, kako zajedničkim, tako i pojedinačnim. Sve informacije o događanjima ovih organizacija bit će dostupne na portalu Studentski.hr te na stranicama HDU-a i ZAPRAF-a.

FOTO: HDU