LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Startup Factory Zagreb

Fond od 750 000 kuna za odabrane timove na Bootcampu

Startup Factory Zagreb potiče razvoj inovativnih turističkih rješenja za pametan grad. Nakon uspješno održanog Hackathona, na redu je zanimljivi, napetni i poučni Bootcamp.

Startup Factory Zagreb potiče razvoj inovativnih turističkih rješenja za pametan grad. Nakon uspješno održanog Hackathona, na redu je zanimljivi, napetni i poučni Bootcamp.

Nakon uspješno održanog Hackathona, dvodnevnog programerskog maratona, pripremljen je novi događaj u okviru programa Startup Factory Zagreb. Bootcamp će se održati 21. rujna 2016, gdje će se, uz uvodno predavanje uglednog startup poduzetnika, speedating, pitchanje, mentorsku pomoć i ponovno javno nadmetanje, izabrati pet do deset timova koji ulaze u prvi no equity predakceleracijski program u Hrvatskoj. Naime, program odabranim timovima i startup tvrtkama uz novčani fond od 750 000 kuna bespovratnih sredstava osigurava tehničku, infrastrukturnu, mentorsku i promocijsku pomoć. Na Startup Factory Zagreb natječaju zaprimljeno je ukupno 46 prijava. Listu prijavljenih projekata pogledajte na poveznici.

Kao svojevrstan uvod u Bootcamp, 16. i 17. rujna 2016. održan je Hackathon. Na isti je bilo prijavljeno jedanaest timova od kojih je u natjecanju sudjelovalo njih šest. Uz 48-satnu mentorsku pomoć stručnjaka iz HT-a, IBM-a i RAZA-e, kao i osiguranu tehničku i logističku podršku, timovi su razvijali svoje inovativne ideje. Zanimljivo je da su prilikom ocjenjivanja čak dva tima, Drop Table i Trinity Dynamics, osvojila identičan, a ujedno i najveći broj bodova. Tako je Hackathon završio s dva ravnopravna pobjednika kojima ovom prilikom čestitamo.

Foto: Razvojna agencija Zagreb

SFZG Bootcamp događaj je namijenjen startupovima, timovima i pojedincima prijavljenima na natječaj ili hackathon, te svima onima koji su  zainteresirani za razvoj startup poduzetništva vezanog uz temu pametnog turizma. Događaj je poluotvorenog tipa, registracija se odvija na poveznici. Na istom će sudjelovati 20 predselektiranih timova koje će odabrati evaluacijski odbor, a koji će svoje projekte predstaviti evaluacijskom odboru, mentorima i publici. Specijalan gost, keynote speaker i član ocjenjivačkog odbora Bootcampa bit će g. Martin Reents matematičar, fizičar, dobitnik prestižnih nagrada za pokretanje startupa te (van)serijski poduzetnik iz Münchena.

Pridružite se i vi na ovom zanimljivom, zabavnom, napetom i poučnom događaju. Prvi saznajte sve o najboljim idejama programa Startup Factory Zagreb. Detaljnu agendu potražite na Facebook događaju.

FOTO: RAZVOJNA AGENCIJA ZAGREB