LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
najinovativnija rješenja

Ovo su najbolje ideje osme runde Startup Factory-a koje će se natjecati za 30 tisuća eura

Aplikacija koja planira vaše obroke i pomaže vam kupiti namirnice, platforma za videopoziv vašem veterinaru, te osobni AI tutor samo su neke od ideja finalista ZICERovog Startup Factory-a.

Aplikacija koja planira vaše obroke i pomaže vam kupiti namirnice, platforma za videopoziv vašem veterinaru, te osobni AI tutor samo su neke od ideja finalista ZICERovog Startup Factory-a.

ZICER je predstavio finaliste osme runde Startup Factory programa, prvog hrvatskog akceleracijskog programa. Nakon provedenog evaluacijskog procesa odabrani su razvojni timovi i startupovi koji sada, uz ZICER-ovu podršku, nastavljaju intenzivno raditi na razvoju inovativnih tehnoloških proizvoda. Četrnaest Startup Factory finalista očekuje osam tjedana rada na razvoju njihovog proizvoda do Zagreb Connecta kada će se natjecati za ukupno 30 tisuća eura.

Direktor ZICER-a Frano Šesnić, koji je inicirao Startup Factory, zahvalio je svim suradnicima na projektu te čestitao svima onima koji su ušli u program.
 

„ZICER nastoji okupiti i prepoznati sve one rupe koje nedostaju kada nekome sine neka dobra ideja, do toga da ona postane održiva, da taj proizvod bude održiv na tržištu. To je naš krajnji cilj. Na tom putu potrebno je dati podršku. Potrebno je prepoznati u kojoj ste fazi i zato smo okupili najbolje što smo mogli“, rekao je Šesnić i poželio svima puno uspjeha u njihovom daljnjem radu.

 

Upoznajte finaliste čija će vam rješenja olakšati svakodnevicu


Svoje ideje predstavio je tim Auclio koji radi na platformi koja omogućuje samostalno, brzo i jednostavno kreiranje poslovnih aplikacija bez korištenja development resursa, a zatim i Crobot Buddies, doktoranti FER-a čiji ja su ciljana publika visokoškolske ustanove i različita poduzeća diljem svijeta koja će pomoću njihove ideje moći jednostavnije učiti napredne robotičke koncepte.

Tim CyberArrange-a bavi se izgradnjom cyber security vježbi. Nastoje srezati troškove i svesti propuste cyber vježbi na minimum te osigurati da svaka vježba bude uspješno i brzo izvedena.

Cyclops je razvio rješenje koje konfiguracijske datoteke pretvara u jednostavno korisničko sučelje preko kojeg u samo par klikova možete podići vašu aplikaciju, a inovativna tvrtka Green Energy Pal radi u području energetske učinkovitosti.
 

„Želimo osvijestiti ljude o njihovom energetskom trošenju te samim time dovesti do veće učinkovitosti, bolje održivosti i na kraju manjih troškova. Naš glavni proizvod je softverski alat dizajniran za srednja i mala poduzeća, javne institucije te kućanstva“, rekli su iz Green Energy Pal-a.


Jedna od ideja je i mobilna aplikacija koja transformira iskustvo pripreme obroka kod kuće integrirajući personalizirano planiranje obroka, pojednostavljenu kupovinu namirnica i savjete za kuhanje u jednu platformu pod nazivom Marenda.
 

„Vaš osobni asistent koji planira vaše obroke, pomaže vam kupiti namirnice i daje vam savjete da postanete bolji kuhar. Marenda našim korisnicima štedi do 80 posto vremena potrebnog za pripremu obroka kod kuće“, rekli su iz Marende.


Platforma koja putem videopoziva spaja vlasnike kućnih ljubimaca s veterinarima; PetChat ima planove postati aplikacija koja će zapravo ujediniti sve usluge potrebne vlasnicima kućnih ljubimaca na jednom mjestu.
 

„Ideja je vlasnicima kućnih ljubimaca pružiti mogućnost da na jednostavan i brz način dobiju konzultacije od licenciranih veterinara, dok s druge strane omogućuje veterinarima da maksimiziraju svoje vrijeme, iskustvo i specijalizaciju“, kažu iz PetChat-a.


Aplikacija Recall nastoji riješiti problem suvremenog edukacijskog sustava s fokusom na; problem previše učenika na premalo učitelja i problem ogromne količine gradiva u suhoparnim knjigama koje zaboravite nakon što prođete ispit.
 

„Aplikacijom možete skenirati dijelove udžbenika koje želite naučiti. AI zatim izvuče tekst, interpretira ga, generira pitanja i odgovore koje vam onda postavlja algoritamski. Uz to dobijete i AI tutora koji ima beskonačno strpljenja“, ističe tim Recall-a.


Svoje ideje predstavili su i RECLO, dvojica FER-ovaca koji žele riješiti problem tekstilne industrije smanjenjem količine škarta i Sibux Tech koji rade na razvoju opreme namijenjene za upotrebu u automobilizmu i auto industriji.

U budućnosti nas očekuje i mobilna aplikacija za digitalno vođenje planinarske knjižice; SUMMIT LOG.
 

„Želimo da postane i aplikacija koja će spašavati živote. Želimo omogućiti planinarima da bilježe svoj ulazak na stazu, da bilježe stvarno stanje te staze i u konačnici, u slučaju nezgode, da mogu vrlo brzo i jednostavno alarmirati žurnu službu“, rekla je predstavnica tima.


Svoje rješenje predstavio je i tim Thorondrone.
 

„Stvaramo letjelice koje su značajno isplativije kupcu, a naš cilj je da krajnji korisnici mogu svoje misije poput djelovanja u kriznim situacijama kao što su potresi, spašavanje unesrećenih osoba odrađivati izuzetno brzo, jednostavno i učinkovitije nego dosad“, naglasili su.


Posljednji se predstavio VendueTech koji je zapravo dobio najviše bodova te bio i prvi finalist osme runde Startup Factory programa.
 

„Radimo na aplikaciji koja bi demokratizirala pristup podacima iz aukcijskih procesa na stečajevima zbog toga što mladi ljudi ne mogu redovito doći do tih informacija. Mi želimo objediniti pravne akte, pravnu pomoć, podatke iz aukcija i omogućiti mladima i onima koja nemaju pravna znanja da dođu do takvih nekretnina“, objasnili su finalisti.


Osim finalista Startup Factory programa predstavljen je i Global growth program koji omogućuje startupovima mlađima od pet godina da izađu na globalno tržište. Šest startupova dobilo je priliku sudjelovati u programu, a većina ih je prethodno sudjelovala u Startup Factory-u. Svaki će na početku programa dobiti 20 tisuća eura koje će moći iskoristiti za globalno širenje. Ovogodišnji sudionici programa su Bite me, Bitreport, Flaster, Protosfera, RoMb Technologies i Sportreact.