LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Outward Bound edukacijski centar

Finci, Rumunji, Španjolci i Hrvati uče kako upotrijebiti video i fotografiju za društvenu promjenu

– Sudionici će dobiti uvid u osnove vještine fotografiranja, snimanja videomaterijala i iskušati se u obradi digitalnih materijala obrađujući temu socijalne inkluzije. – najavljuje Josip Sunko.

– Sudionici će dobiti uvid u osnove vještine fotografiranja, snimanja videomaterijala i iskušati se u obradi digitalnih materijala obrađujući temu socijalne inkluzije. – najavljuje Josip Sunko.

Ove srijede, 20. veljače 2019, u Outward Bound edukacijskom centru u Velikom Žitniku počinje prva ovogodišnja Erasmus+ razmjena mladih. U sklopu projekta pod nazivom Together for a change mladi će se tijekom 10 dana neformalnim metodama educirati o snimanju fotografija i videa te korištenju vizualnih medija za pozitivnu društvenu promjenu.

U razmjeni sudjeluju četiri zemlje: Finska, Rumunjska, Španjolska i Hrvatska s ukupno 24 sudionika u dobi od 17 godina do 22. Kroz mnoštvo interaktivnih radionica, aktivnosti i istraživanja te u interakciji s lokalnim stanovništvom tijekom ovih 10 dana prepoznat će potrebe zajednice i uključiti se u stvaranje promjena u današnjem društvu mladih.

– Sudionici će dobiti uvid u osnove vještine fotografiranja, snimanja videomaterijala i iskušati se u obradi digitalnih materijala obrađujući temu socijalne inkluzije. Snimljeni materijali bit će predstavljeni na javnoj izložbi u KIC-u, u Gospiću, na kraju razmjene. – najavljuje Josip Sunko, team-leader iz Hrvatske koji je sudjelovao u razvoju projekta.

Izložbom će se mladima i odraslima približiti svijet koji nudi Erasmus+ i pomoći u podizanju svijesti lokalnog stanovništva o društvenim problemima te važnosti uključivanja mladih koji su smanjenih mogućnosti u sve aspekte javnog i društvenog života zajednice.

Hrvatska škola Outward Bound udruga je za mlade koja djeluje od 2005. godine Dio je međunarodne mreže Outward Bound škola koje provode programe iskustvenog učenja u prirodi u više od 30 zemalja svijeta. Od 2016. godine otvoren je njezin edukacijski centar u Velikom Žitniku, u obnovljenoj zgradi stare područne škole. Do sada je udruga provela više od 40 Erasmus+ projekata na području mobilnosti mladih i volontiranja.

FOTO: PIXABAY