LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sukob FFZG-a i rektora Borasa

Divjak kritizira Borasa i studentske predstavnike: „Problem Sveučilišta u Zagrebu je Sveučilište u Zagrebu”

Profesorica Blaženka Divjak komentirala je trenutnu situaciju na Sveučilištu u Zagrebu i Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Profesorica Blaženka Divjak komentirala je trenutnu situaciju na Sveučilištu u Zagrebu i Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Bivša ministrica znanosti i obrazovanja i trenutna profesorica na FOI-ju Blaženka Divjak prilikom gostovanja u emisiji N1 televizije dala je svoje mišljenje o, između ostaloga, trenutnoj situaciji na Sveučilištu u Zagrebu koje je u određenoj vrsti sukoba s Filozofskim fakultetom u Zagrebu nakon smjene Vesne Vlahović-Štetić s funkcije dekanice.
Vezano:
Na upit voditelja N1 televizije o tom sukobu Divjak je rekla kako sveučilišna autonomija podrazumijeva odgovornost rektora, senata, dekana, da razumiju kontekst, da razmišljaju kako će vratiti ono što se u njih ulagalo i ono što znaju o društvu i o gospodarstvu.

Što se tiče rektora Borasa, za njega je vrlo kratko rekla da imamo rektora koji ne valja, ali da nije problem u rektoru već općenito u Sveučilištu u Zagrebu. Kao jedan od većih problema istaknula je 12 studentskih predstavnika koji, prema njezinom mišljenju, često glasaju kao jedan i to protiv interesa studenata.
– Problem je kad imate ljude koji vode sveučilište na način, koji ne da je zastario, nego se isključivo radi da se na dnevnoj razini napravi nešto što koristi nekoj od klika koje se trenutačno nalaze na sveučilištu. – rekla je Divjak za N1.
FOTO: FACEBOOK / BLAŽENKA DIVJAK