LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stožer civilne zaštite RH

Danas rekordnih 358 slučajeva; uvode se još neke mjere u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas, 26. kolovoza, obavijestio je o 358 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas, 26. kolovoza, obavijestio je o 358 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je, 26. kolovoza, sazvao konferenciju za medije na kojoj je ministar zdravstva Vili Beroš iznio najnovije informacije o koronavirusu prema kojima u posljednja 24 sata imamo 358 novih slučajeva zaraze, pa s novim slučajevima sada imamo ukupno 2352 aktivna slučaja.

Student iz Đakova dobio tužbu protiv sveučilišta zbog neodržavanja nastave u vrijeme koronavirusa


Od početka pandemije imamo 8899 slučajeva zaraze. Na bolničkom su liječenju 174 osobe, od toga 10 na respiratoru. Testirali smo ukupno 156 787 osoba, od toga 3228 u posljednja 24 sata, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 7993 ljudi. 

Koronavirus ponovno kuca na vrata ili nikad nije ni otišao?


U Splitu su detektirana nova žarišta, a riječ je o teretanama i fitness centrima, restoranima, utakmicama te dvama domovima za starije. Što se tiče uvođenja novih mjera u Splitsko-dalmatinskoj županiji, one će stupiti na snagu u ponoć i biti na snazi 14 dana, a evo koje je mjere na današnjoj konferenciji u Splitu najavio načelnik Luka Brčić:
– Obvezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima kod okupljanja više od troje ljudi, u svim ugostiteljskim objektima dok nema konzumacije hrane i pića te pojačano provođenje epidemioloških mjera. Održavanje vjenčanja i svadbenih svečanosti do 50 osoba, obiteljskih okupljanja do 20 osoba, sprovoda do 50 osoba bez izražavanja sućuti. Zabranjuje se održavanje karmina. U zatvorenom prostoru tijekom održavanja izložbi, vjerskih okupljanja, društvenih okupljanja, priredbi, obreda, manifestacija i sličnih aktivnosti obvezno je nošenje maski, održavanje fizičke distance na razmaku od 2 metra i korištenje dezinfekcijskih sredstava – rekao je Brčić.
Obustavlja se rad teretana, fitness centara i drugih oblika organizirane rekreacije na području spomenute županije, a sportska natjecanja održavat će se bez gledatelja.
FOTO: UNSPLASH