LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podaci Stožera civilne zaštite RH

Danas malo više od 1000 zaraženih, ugostiteljima naplaćeno 600 tisuća kuna kazni

U Hrvatskoj je 16. studenog manji broj novozaraženih zbog manjeg broja testiranih osoba tijekom vikenda.

U Hrvatskoj je 16. studenog manji broj novozaraženih zbog manjeg broja testiranih osoba tijekom vikenda.

Danas, 16. studenog, Nacionalni stožer civilne zaštite održao je konferenciju za medije na kojoj je iznio najnovije podatke o koronavirusu. Zabilježeno je 1313 novih slučajeva zaraze među 4861 testiranom osobom u protekla 24 sata. Aktivnih je slučajeva sada 15 699.

Od ukupnog broja trenutno zaraženih na bolničkom je liječenju 1816 pacijenata, od kojih je 191 na respiratoru. Od jučer su preminule 33 osobe, a u istom se razdoblju oporavilo njih 2507. Ukupno je, od 25. veljače od sada, zabilježeno 85 519 slučajeva zaraze koronavirusom, a u tom se periodu oporavilo 68 738 osoba, dok je preminulo njih 1082.
Vezano: Tulumari se nakon ponoći unatoč mjerama – u podrumima, uz alkohol i drogu
U samoizolaciji je trenutno 35 071 osoba. Kako je najavio ministar Božinović, razmatraju se nove mjere, ovisno o tijeku epidemiološke situacije, ali nije navedeno o kakvim je mjerama riječ. Također, naplaćeno je 600 000 kuna kazni vlasnicima ugostiteljskih objekata. Ministar je prokomentirao i ilegalna okupljanja u klubovima i drugdje:
– Što se tiče ilegalnih okupljanja, tu će se dodatno angažirati i policija, i državni inspektorat, i civilna zaštita. Policija se već pokrenula, bit ćemo strogi. Pozivam sve koji imaju informacije o ilegalnim partijima da, kako ne bismo kaznili sve ugostitelje, to prijave. – kaže Božinović.
FOTO: PEXELS