LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stožer civilne zaštite RH

Danas imamo manje novozaraženih, mjere će se donositi lokalno

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas, 24. kolovoza, obavijestio je o 136 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas, 24. kolovoza, obavijestio je o 136 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je sazvao konferenciju za medije na kojoj je ministar zdravstva Vili Beroš iznio najnovije informacije o koronavirusu prema kojima u posljednja 24 sata imamo 136 novih slučajeva zaraze, pa s novim slučajevima sada imamo ukupno 2213 aktivna slučaja.

Od početka pandemije imamo 8312 slučaja zaraze, od čega se oporavilo 5926 ljudi, a preminulo 173 osobe prethodno pozitivne na koronavirus Na bolničkom su liječenju 163 osobe, od toga 12 na respiratoru.

Testirali smo ukupno 151 582 osoba, od toga 1722 u posljednja 24 sata, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 7519 ljudi. 

Danas je održan sastanak Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i lokalnih stožera u Hrvatskoj, pri čemu je naglašeno da će se, s obzirom na nadolazeću jesen, mjere donositi na prijedlog lokalnih stožera ovisno o situaciji u određenom mjestu. Primjer je takve primjene mjera onaj u Imotskoj krajini i Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje je ograničen broj ljudi na svadbama, privatnim okupljanjima itd.
FOTO: UNSPLASH