LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dan zajedništva, ponosa i sreće

Danas će hrvatske ulice ponovno preplaviti dresovi i kvadratići; evo i zašto

– Želja nam je da 16. srpnja građani obuku naše dresove na kvadratiće, kape i navijačke rekvizite i izađu na rive, ulice, trgove da se na taj način prisjetimo veličanstvenih dočeka Vatrenih koji su uistinu bili spektakularni. – ističe Silvije Šimac, član tima Organizatora bez granica.

– Želja nam je da 16. srpnja građani obuku naše dresove na kvadratiće, kape i navijačke rekvizite i izađu na rive, ulice, trgove da se na taj način prisjetimo veličanstvenih dočeka Vatrenih koji su uistinu bili spektakularni. – ističe Silvije Šimac, član tima Organizatora bez granica.

U utorak, 16. srpnja, širom Hrvatske, ali i dijaspore, proslavit će se prvi Dan zajedništva, ponosa i sreće! Tog je datuma prošle godine naša zemlja bila jedna od najponosnijih i najsretnijih na svijetu, a organiziran je jedinstven, emotivni, spontani doček hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu, koji se narednih dana nastavio u drugim gradovima.

Dan zajedništva, ponosa i sreće dan je kojim obilježavamo obljetnicu tog velikog slavlja, a koji bi nakon ovogodišnjeg obilježavanja trebao postati tradicionalan. Inicijativa za njegovo obilježavanje krenula je od izbornika Zlatka Dalića i producenta agencije Organizatori bez granica Aleksandra Kovačevića i to iz Grada heroja – Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije. Proslava će se, osim u Vukovaru, održati u Iloku, Đakovu, Nijemcima, Bjelovaru, Sinju, Ogulinu, Rijeci, Dubrovniku, Zadru i brojnim drugim gradovima.

– Želja nam je da 16. srpnja građani obuku naše dresove na kvadratiće, kape i navijačke rekvizite i izađu na rive, ulice, trgove da se na taj način prisjetimo veličanstvenih dočeka Vatrenih koji su uistinu bili spektakularni, ne samo u Zagrebu, već i u drugim gradovima koji su organizirali dočeke u svojim sredinama – od Zadra, Varaždina, Ploča, Slavonskog Broda do Donjeg Miholjca. – ističe Silvije Šimac, član tima Organizatora bez granica.

Posebno je naglasio poziv svim generacijama građana da izađu na trgove i ulice svojih gradova i ponosno obuku kvadratiće.

Kako će pojedini gradovi proslaviti Dan zajedništva, ponosa i sreće?

Ilok

U Iloku će se održati malonogometna dječja utakmica s početkom u 20:00. Nakon utakmice predviđeno je natjecanje za mame u pucanju penala i natjecanje za tate u pucanju u prečku gola te natjecanje u žongliranju za male nogometaše. Sve završava kolonom automobila ukrašenih navijačkim rekvizitima koja će voziti kroz grad s početkom oko 21:00. Događaj je popraćen prigodnom gastro-ponudom.

Bjelovar

U Bjelovaru građane očekuje prigodni program s DJ-ima i prigodnim navijačkim pjesmama, zabavne nogometne igre, nogometni kviz uz gledanje specijalne emisije na HTV-u 1 uz prigodnu gastro-ponudu.

Sinj

Grad Sinj i Turistička zajednica grada Sinja pripremaju prigodan program na Trgu kralja Tomislava. Obuhvatit će nastupe lokalnih pop i rock sastava, uz prezentaciju lokalne gastro-ponude. Sudjelovat će i udruga PKD Gaj Laberije s ciljem promocije Grada Sinja i Cetinske krajine kao kolijevke nogometa.

Navedeno je tek dio proslava koje pripremaju gradovi u suradnji s turističkim zajednicama širom Hrvatske.  

FOTO: FLICKR