LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stožer civilne zaštite RH

Danas 357 slučajeva, zaraženi učenici koji su bili na maturalnom putovanju

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je održao konferenciju za medije na kojoj je obavijestio o 357 novih slučajeva zaraze.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je održao konferenciju za medije na kojoj je obavijestio o 357 novih slučajeva zaraze.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je, 28. kolovoza 2020. godine, sazvao konferenciji za medije na kojoj je ministar zdravstva Vili Beroš iznio najnovije informacije o koronavirusu, prema kojima na današnji dan imamo 357 novozaraženih, što je od pojave koronavirusa 9550 osoba.

Student iz Đakova dobio tužbu protiv sveučilišta zbog neodržavanja nastave u vrijeme koronavirusa


Trenutni je broj oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj ukupno 2560, a među njima je 212 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 11 pacijenata. Od jučer imamo troje preminulih pa od pojave pandemija imamo ukupno njih 180, a do sada se oporavilo 6809 osoba. Najveći broj novooboljelih je u Splitsko-dalmatinskoj, slijede Zagreb i Zadar.
 

Koronavirus ponovno kuca na vrata ili nikad nije ni otišao?


U samoizolaciji je trenutno 8770 osoba, a do danas je ukupno testirana 161 701 osoba, od toga 1647 u posljednja 24 sata. Jedan od izvora zaraze bilo je i maturalno putovanje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, gdje je oboljelo dvoje učenika iz Zagreba, a osim toga izvori su još svadba i rođendanska proslava.
FOTO: SCREENSHOT / YOUTUBE