LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podaci Stožera civilne zaštite RH

Danas 223 nova slučaja, jedna županija uvodi strože mjere

Danas brojka novozaraženih ponovno prelazi 200 slučajeva, a zbog većeg broja zaraženih uvedene su dodatne, strože mjere u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Danas brojka novozaraženih ponovno prelazi 200 slučajeva, a zbog većeg broja zaraženih uvedene su dodatne, strože mjere u Sisačko-moslavačkoj županiji.

U posljednja 24 sata zabilježena su 223 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1226. Među njima su 273 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 22 pacijenta. 

Pet osoba preminulo je, pa je od 25. veljače 2020, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno zabilježeno 15 795 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 266 preminulo. Ukupno su se oporavile 14 303 osobe, od toga 192 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 8898 osoba te je do danas ukupno testirano 284 449 osoba, od toga 5414 u posljednja 24 sata.

Zbog pogoršanja situacije Sisačko-moslavačka županija uvodi nove mjere. Građani i dalje moraju nositi maske u trgovinama i zatvorenim ustanovama koje se bave javnom djelatnošću, na svim društvenim i javnim okupljanjima u zatvorenim su prostorima obavezne maske i fizička distanca. Sahrane će se moći održavati uz pridržavanje mjera i bez izražavanja sućuti. Sportska događanja mogu se održavati bez gledatelja, a organizirani je lov dopušten samo uz pridržavanje mjera. Zabranjuju se i posjeti bolnicama, domovima za starije i nemoćne te drugim ustanovama socijalne skrbi. Što se tiče školaraca, preporuka je da se odgode odlasci na maturalna putovanja.

Odluku je moguće pronaći na poveznici.
FOTO: PIXABAY