LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bogat program za sve generacije

"Dan otvorenih vrata" u Kopačkom ritu

Na "Dan otvorenih vrata" Parka prirode Kopački rit za posjetitelje je pripremljen bogat cjelodnevni program, a osiguran je i besplatan prijevoz iz Osijeka u oba smjera.

Na "Dan otvorenih vrata" Parka prirode Kopački rit za posjetitelje je pripremljen bogat cjelodnevni program, a osiguran je i besplatan prijevoz iz Osijeka u oba smjera.

U nedjelju, 12. srpnja 2015., od 9 sati ujutro u Parku prirode Kopački rit održat će se Dan otvorenih vrata. Uprava PP-a Kopački rit ovom manifestacijom želi građanima predstaviti rezultate ulaganja od 14 milijuna kuna u prezentacijski i informacijski centar te novu Šetnicu bijelog lopoča.

Tijekom Dana otvorenih vrata posjetitelji će moći uživati u cjelodnevnom programu u koji su, između ostalih aktivnosti, uključene besplatne vožnje brodom svakih sat vremena, igre i radionice za djecu, eko ringišpil i olimpijada starih sportova, nastupi kulturno umjetničkih društava, kuhanje fiša i pečenje šarana na rašljama, vožnje vlakićem te sajam autohtonih tradicionalnih proizvoda.

Za građane je osiguran i besplatan prijevoz iz Osijeka do Kopačkog rita u oba smjera. Autobusi će voziti od 9 sati ujutro, na svaki puni sat, od mosta Franje Tuđmana. Iz Kopačkog rita prema Osijeku autobusi će voziti svakih pola sata.

Park prirode Kopački rit nastao je kao rezultat djelovanja dviju velikih rijeka, Dunava i Drave. To poplavno područje nalazi se na najnižem dijelu cjelokupnog prostora Baranje, gdje se nadmorske visine kreću od 78 metara (dno Kopačkog jezera) do 86 metara. Zbog velike biološke raznolikosti Kopački rit je 1993. godine uvršten u popis močvarnih i vlažnih područja od međunarodnog značaja.

FOTO: MARIN TOPIĆ/PP KOPAČKI RIT