LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatsko Nadzemlje Split

Dame imaju prednost na susretu mladih u Splitu

Hrvatsko Nadzemlje na idućem susretu otkriva da je žena zapravo bila glavna u obitelji i uzvišenija od muškarca prema izvještaju iz Knjige Postanka i svom daru.

Hrvatsko Nadzemlje na idućem susretu otkriva da je žena zapravo bila glavna u obitelji i uzvišenija od muškarca prema izvještaju iz Knjige Postanka i svom daru.

Hrvatsko Nadzemlje u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira susret mladih grada Splita. Tema ovog susreta je Žena: više od rebra?.

U javnosti i mentalitetu Dalmacije, države, svijeta, svemira pa čak i grada Splita općenito vlada mišljenje da je žena bila zapostavljana i diskriminirana u patrijarhalnom sustavu židovskoga naroda. No s time se ne slažu mladi Splićani.

– Ali kako je dobri, stari filozof Morpheus iz filma Matrix rekao: „But what if I told you..." tako vam i mi kažemo da to nije baš bilo tako. Što kad bi vam rekli da je zapravo žena bila glavna u obitelji? Da je žena, na jedan način, uzvišenija od muškarca prema izvještaju iz Knjige Postanka i prema svom daru? Da su situacije u Bibliji, koje se u našem nazovi tako suvremenom mentalitetu smatraju diskriminirajućim, zapravo bile na korist i zaštitu žena, a ne protiv nje i slično? – poručuju iz Hrvatskog Nadzemlja.
 

Stručnjak koji će razjasniti te enigme je gost predavač dr. sc. fra Domagoj Runje, doktor biblijske teologije, profesor i prodekan za nastavu na KBF-u u Splitu. Susret će se održati 20. travnja 2016. s početkom u 20:30 sati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Glazbeni sastav mladih Dodir milosrđa iz Podstrane će svojim pjevanjem uveličati susret. Susret vodi i animira Hrvatsko Nadzemlje.

Detalje pronađite na Facebook događaju. U videu pogledajte kako fra Domagoj Runje poziva mlade na susret:

FOTO: FACEBOOK/HRVATSKO NADZEMLJE SPLIT