LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Započela druga godina provedbe

CERM, ISUM i Ženska soba održali sastanak: pripremaju se aktivnosti za projekt Mladi za mlade

Prije početka provedbe aktivnosti unutar projekta, 21. srpnja održan je sastanak projektnog tima na kojem su sudjelovali predstavnici udruge CERM, ISUM-a i Ženske sobe.

Prije početka provedbe aktivnosti unutar projekta, 21. srpnja održan je sastanak projektnog tima na kojem su sudjelovali predstavnici udruge CERM, ISUM-a i Ženske sobe.

Udruga Centar za razvoj mladih započela je s provedbom aktivnosti za drugu godinu projekta MLADI ZA MLADE – jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti. Riječ je o projektu financiranom sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a ukupno trajanje programa razvoja i širenja mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge obuhvaća razdoblje od 2020. do 2023. godine.

Prije početka provedbe aktivnosti, 21. srpnja održan je sastanak projektnog tima na kojem su sudjelovali predstavnici udruge CERM, ISUM-a i Ženske sobe. Razgovaralo se o nadolazećim projektnim aktivnostima, ali i izazovima koje pred provedbu projekta stavlja pandemija koronavirusa. 

U svim trima godinama projekta provodi se aktivnost Jačanje kapaciteta za zapošljavanje (radionice pisanja životopisa i motivacijskog pisma, radionice komunikacijskih i prezentacijskih vještina, radionice društvenog poduzetništva i speed dating s poslodavcima), aktivnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena (filmske i kviz večeri) te aktivnosti Priprema za samostalan život (radionice o osnovama domaćinstva i predavanja o mogućnostima koje organizacije civilnog društva nude mladima). 

Stoga je na sastanku bilo govora o nadolazećim aktivnostima u obliku radionica, a predstavnici projektnih partnera dogovarali su se raspodjele aktivnosti i potencijalnih gostiju. 

Također, razgovarali su o načinima poboljšanja web-stranice projekta kako bi ista bila pristupačnija svim korisnicima. Tako je dodan kalendar aktivnosti u kojem korisnici mogu jednostavno vidjeti koje su sljedeće aktivnosti na projektu, dostupne su i informacije o predavačima, a i redovito se objavljuju sve vijesti o aktivnostima.

Članak je nastao u sklopu projekta MLADI ZA MLADE – jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područnim uredom Sisak te s udrugama Institut za stručno usavršavanje mladih, Ženska soba – Centar za seksualna prava i Udrugom mladih Futurum Montis, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Za sadržaj ovog članka odgovoran je isključivo Centar za razvoj mladih.
FOTO: UNSPLASH