LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Advent u Zagrebu

Bogata gastronomska ponuda uz visoke cijene: I zagrebački Advent pao pod utjecaj inflacije

Ako se planirate propisno počastiti na Adventu, morate biti svjesni da su cijene nešto više u odnosu na prijašnje godine.

Ako se planirate propisno počastiti na Adventu, morate biti svjesni da su cijene nešto više u odnosu na prijašnje godine.

Građani su jedva dočekali otvaranje ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa. Proteklog je vikenda, simboličkim paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića, najveselije doba u godini službeno započelo, a neizostavni dio ponovno su popularne adventske kućice. Gastronomska ponuda zaista je raznolika, ima tu svega, od klasičnih hot dogova, zanimljivih kobasica spravljenih od raznih vrsta mesa pa sve do tradicionalnih božićnih deserata kao što su fritule i germknedle.

No, ako se planirate propisno počastiti na Adventu, morate biti svjesni da su cijene nešto više u odnosu na prijašnje godine. Faktori poput inflacije i porasta nabavne cijene energenata, uvelike su utjecali na poskupljenje.

Novinari RTL Direkta istražili su aktualne cijene najpopularnijih proizvoda na zagrebačkom Adventu. Tako će primjerice četveročlana obitelj izlet na kobasice platiti 200 kuna, a u tu cifru nije uračunato piće. Cijena kuhanog vina, ali i bezalkoholnog pića, kreće se oko 20 kuna. Tu su još i burgeri za 130 kuna, raviole s bakalarom za 65 kuna te gulaš od hobotnice za 55 kuna. Cijena jednostavnog deserta kao što su neizostavne fritule, kreće se oko 30 kuna, dok će se za germknedlu, u prosjeku, morati izdvojiti 50 kuna. 


 

FOTO: UNSPLASH