LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Advent u Splitu

Blagdani na Rivi uz kuhano vino i raznovrsnu glazbu

Slijedi nam više od 40 dana ugodnog i vedrog blagdanskog raspoloženja. Novo izdanje Adventa u Splitu i ove godine nudi raznovrsne glazbene, gastronomske i kulturne doživljaje privlačne svim generacijama.

Slijedi nam više od 40 dana ugodnog i vedrog blagdanskog raspoloženja. Novo izdanje Adventa u Splitu i ove godine nudi raznovrsne glazbene, gastronomske i kulturne doživljaje privlačne svim generacijama.

Pripreme za blagdane već su polagano počele – trgovine se pune božićnim ukrasima, prve su se dekoracije nadvile nad splitske ulice, no najbolji znak da nam stižu blagdani zasigurno je ponovno nicanje proslavljenih kućica na splitskoj Rivi. Od 26. studenoga 2016, kada započinje Advent u Splitu, stanovnici grada pod Marjanom moći će svakodnevno uživati na „splitskoj špici“ u kuhanom vinu uz raznovrsne događaje koji će ih uveseljavati čak 44 dana, sve do 7. siječnja 2017. godine

Advent u Splitu službeno će biti otvoren 26. studenoga 2016. u 18 sati paljenjem adventske svijeće na Bajamontijevoj fontani ispred crkve sv. Frane, a svečani se dan nastavlja u glazbenom tonu i to na dvije lokacije gdje će nastupiti splitski zborovi i vokalni sastavi, a potom grupe More i 058.

Zabava na velikom Božićnom sajmu podijeljena je u dvije zone: „Ispred banke“ i „7 kućica – dno Marmontove“, dobro poznate lokacije na Rivi gdje će baš svakog dana Splićani i njihovi gosti moći uživati u različitim glazbenim uzbuđenjima – od plejade tematskih DJ večeri, preko nastupa raznih bendova i klapa pa sve do projekcije filma “Skrivena strana medalje“ o proslavljenom paraolimpijcu Mihovilu Španji i jutarnjeg programa za djecu na Svetog Nikolu.

Dodatna je atrakcija to što će ove godine kultne kućice biti postavljene i na Prokurative, a osim prigodnih vrsta pića koje će zagrijati posjetitelje, sajam nudi i druge gastronomske avanture, kao i bogatu ponudu nakita i suvenira tako da uz opuštanje na kavi lako možete obaviti i kupnju darova za svoje najmilije.

Splićane je, izgleda, zaista inspirirao prošlogodišnji porast broja dolazaka i noćenja u gradu pa je i ove godine blagdansko putovanje u Split znatno jeftinije – avionom se iz cijele Hrvatske može doputovati za 280 kuna, a vlakom u pola uobičajene cijene.