LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus u školstvu

Bilježimo porast broja novozaraženih školaraca; HZJZ najavljuje nove mjere

Nešto manje od 17.000 djece do 18 godina je pozitivno na koronavirus.

Nešto manje od 17.000 djece do 18 godina je pozitivno na koronavirus.

HZJZ zbog porasta broja slučajeva zaraze koronavirusom među djecom najavljuje nove mjere, potvrdila je to za HRT Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a.

– Svako dijete koje je primilo drugu dozu cjepiva bit će oslobođeno samoizolacije, isto tako i svako dijete koje je preboljelo i cijepljeno je jednom dozom, i to neovisno o tome kada je ta jedna doza primljena. Preporuka je da se sva djeca u dobi od pet i više godina cijepe. Svoj djeci preporučujemo cijepljenje i da prime dvije doze. Tu ćemo novost danas objaviti – najavila je za HRT zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin.

Pavić Šimetin rekla je i da se razmišlja o revidiranju odredbe da učitelji razredne nastave od prvog do četvrtog razreda ako su cijepljeni, ne trebaju nositi masku.

Nešto manje od 17.000 djece do 18 godina je pozitivno na koronavirus

– Od toga oko 3500 otpada na predškolsku dob, što znači da je pozitivno 13.500 školske djece. Najviše je pozitivnih u dobi od petog do osmog razreda osnovne škole - nešto manje od 4000, također oko 4000 srednjoškolaca i oko 3000 učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole – rekla je Pavić Šimetin.

Ovo je već druga školska godina s uputom da se o online nastavi odlučuje na nivou svake škole pojedinačno, odnosno županije ili dijela županije.

– Zbog ideje da ako i je negdje loša situacija, najčešće se radi o nastavnicima kojih može biti puno u samoizolaciji  ili izolaciji pa ne mogu održavati nastavu, onda je to situacija zbog koje nastava na daljinu treba biti u toj školi koliko je najkraće potrebno i vratiti odmah nastavu u učionice, postupa se od škole na škole, a ne ide se generalno na nastavu na daljinu – rekla je Pavić Šimetin.

FOTO: UNSPLASH