LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt Zelene akcije zadužen za "zdravlje" vašeg bicikla

Biciklopopravljaona: rješenje za sve (biciklo)probleme!

Svrha Biciklopopravljaone, kako sami kažu, pružiti je svima zainteresiranima prostor, alate i savjete koji bi im omogućili da nauče sami popraviti svoj bicikl ‒ i to besplatno te obučiti bicikliste da sami nauče servisirati svoje bicikle.

Svrha Biciklopopravljaone, kako sami kažu, pružiti je svima zainteresiranima prostor, alate i savjete koji bi im omogućili da nauče sami popraviti svoj bicikl ‒ i to besplatno te obučiti bicikliste da sami nauče servisirati svoje bicikle.

Ne treba posebno naglašavati niti pisati o tome kako je posljednjih godina u Zagrebu (ali i u cijeloj Hrvatskoj) nastao svojevrsni biciklistički bum.

Gotovo je nemoguće hodati zagrebačkim ulicama u bilo koje doba dana ili noći, a da vas zvonce iza leđa ne upozori da se sklonite sa strane i propustite biciklista da prođe.

Naravno, kao i bilo koje drugo vozilo, i bicikl treba redovito održavati te je obično za popravak potrebno izdvojiti određeni novčani iznos što često učenicima, studentima i ostalim biciklistima nije lako. 

Iz svih navedenih razloga nastala je Biciklopopravljaona, projekt Zelene akcije, namijenjen svima onima koji si ne mogu priuštiti skupe popravke i servise. Svrha Biciklopopravljaone, kako sami kažu, pružiti je svima zainteresiranima prostor, alate i savjete koji bi im omogućili da nauče sami popraviti svoj bicikl ‒ i to besplatno te obučiti bicikliste da sami nauče servisirati svoje bicikle. 

U Biciklopopravljoni mogu se pronaći gotovo svi specijalizirani mehaničarski alati za popravak bicikala te ondje ne možete kupiti niti prodati dijelove za svoj bicikl, već su dežurni volonteri tu za vas da vam pomognu sa svim popravcima koji su vašem biciklu potrebni. Volonteri primaju donacije u obliku starih bicikala i dijelova koji vam više nisu potrebni te koji se kasnije koriste kao materijali za daljnje popravke.

"Bicpop je odlična inicijativa, dečki i cure koji tamo volontiraju pomogli su mi spasiti bicikle više puta. Ekipa se trudi pomoći svima koji žele naučiti kako održavati bicikl i popraviti sve što se da, od puknute zračnice do većih problema. Super je imati takvo mjesto gdje postoji sav potreban alat i ljudi koji znaju i žele pomoći (i to besplatno!)", rekla nam je Marija, česta posjetiteljica Biciklopopravljaone.

Pomoć za svoj bicikl možete potražiti svakog četvrtka od 17 do 20 sati na adresi Frankopanska 1. Zdravi vam i sretni bili vaši bicikli!

FOTO: FACEBOOK