LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
EU Youth Cinema: Green Deal

Besplatni filmovi ekološke tematike povodom Europskog tjedna mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti kampanja je Europske komisije, a besplatnim filmovima žele osvijestiti mlade na temu održivosti.

Europski tjedan mobilnosti kampanja je Europske komisije, a besplatnim filmovima žele osvijestiti mlade na temu održivosti.

Povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti koji se ove godine održava pod sloganom „Štedite energiju“ od 16. do 22. rujna, EU Youth Cinema: Green Deal poziva sve da pogledaju nekoliko besplatnih filmova iz programa ekološke tematike.


O Europskom tjednu mobilnosti

 

Europski tjedan mobilnosti kampanja je Europske komisije, a besplatnim filmovima žele osvijestiti mlade na temu održivosti. EU Youth Cinema: Green Deal multikulturni je projekt koji u Hrvatskoj provode kulturna udruga LET'S CEE Film Festival iz Austrije, platforma Culture Hub Croatia (Split) i Centar za kulturu dijaloga (Zagreb).

Saznajte više o zelenom pristupu industriji i STEM području na stručnom seminaru na FER-u


Ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti obilježen je besplatnim streaming programom koji je dostupan na poveznici

Neki od filmova koje možete besplatno pogledati su Biciklističke priče Vorarlberg, Noge Amsterdama i Smjena generacija – tko spašava svijet?

Zeleni eMJESEC: edukacija i akcija za održivi razvoj


EU Youth Cinema: Green Deal projekt je koji se od prošle godine održava u Hrvatskoj, Austriji, Sjevernoj Makedoniji, Rumunjskoj i Sloveniji. Njihov program sastoji se od preko 30 europskih filmova koji se, osim streaminga, prikazuju i u kinima. Austrijski dokumentarni filmovi Austria2Australia i Smjena generacija – tko spašava svijet? bit će ponuđeni školama u mnogim europskim kinima, a u Hrvatskoj se EU Youth Cinema: Green Deal prikazuje u Cineplexxu City Center one Zagreb East i Cineplexxu City Center one Split.

Osmislite inovativno rješenje za natjecanje: „Case study Dugi Rat“


 

.

IZVOR: PR
FOTO: PR