LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Epidemija u Hrvatskoj

Apel građanima da ostanu doma: „Zaboravimo na avanture, čuvajmo se za zdravije ure!”

Sljedećih nekoliko tjedana bit će najkritičnije razdoblje do sada što se tiče epidemije u Hrvatskoj, stoga se pozivaju svi građani da ne napuštaju svoje domove osim u slučaju kada je to nužno.

Sljedećih nekoliko tjedana bit će najkritičnije razdoblje do sada što se tiče epidemije u Hrvatskoj, stoga se pozivaju svi građani da ne napuštaju svoje domove osim u slučaju kada je to nužno.

Na današnjoj konferenciji za medije ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak još je jednom komentirao izlaske iz kuća i stanova upozoravajući da građani sada ne trebaju izlaziti van ako nije nužno, čak ni zbog rekreacije.
Vezano: Potvrđeno 47 novih slučajeva koronavirusa; Stožer upozorio na krađu bankovnih podataka
Iako se na početku pojave pandemije govorilo da je u redu izlaziti u prirodu kako biste protegnuli noge, sada je situacija drugačija. Građanima se preporučuje da se suzdrže od ikakvih izlazaka jer će naredna dva i pol tjedna biti najkritičnija dosad. U tom će periodu biti iznimno važno da se pridržavamo svih uputa i propisanih mjera kako bi situacija i dalje bila pod kontrolom.
– Imamo situaciju da se poboljšava vrijeme, toplije je, sunčano je, što naravno vabi ljude da izađu van. Međutim, kao što ovaj krizni stožer stalno komunicira s građanima, sljedećih nekoliko tjedana kritični su za epidemiološku situaciji i broj bolesnih u Hrvatskoj i pozivamo građane da ostanu doma. Tjelesna aktivnost jako je važan faktor za zdravlje, ali ona se može privremeno odgoditi jer sada imamo infektivnu bolest koja nam prijeti i koja značajno može ugroziti naše zdravlje i život, kao i zdravlje i život naših najmilijih. Zbog toga pozivamo sve da ostanu u kućama.
S obzirom na to da je ravnatelj Capak u čestom kontaktu s meteorologom Vakulom, od njega je jučer dobio jedan simpatičan stih kojim pozivaju sve da ne izlaze van:
– Zaboravimo na avanture, čuvajmo se za zdravije ure!
Kad prođe ova bolest bit će vremena za tjelesnu aktivnost, za šetnje i sunčanje, nadodaje Capak. Uz njega je opasnost situacije još jednom istaknuo i ministar Božinović:

– Ostanite doma koliko god je to moguće jer mi smo još uvijek u epidemiji i samo zbog toga što se velika većina ponaša sukladno uputama HZJZ-a, još uvijek imamo kontrolabilnu epidemiološku situaciju. Nemojte dopustiti da nam izmakne iz kontrole. Ja pozivam sve građane, pogotovo mlade da se suzdrže izlazaka ovih nekoliko tjedana koji su nam kritični kako bi ta krivulja mogla krenuti prema dolje, a onda naravno i popuštanje mjera. 

FOTO: FLICKR