LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Amigdala – Centar za psihološku pomoć

Amigdala provodi projekt „Nove mogućnosti za tebe!”

Projektom će se obrazovati ciljana skupina od 20 mladih neaktivnih NEET osoba iz Grada Zagreba.

Projektom će se obrazovati ciljana skupina od 20 mladih neaktivnih NEET osoba iz Grada Zagreba.

U okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Pronađi me! – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu, udruga Amigdala – Centar za psihološku pomoć provodi projekt Nove mogućnosti za tebe!.

Projektom će se obrazovati ciljana skupina od 20 mladih neaktivnih NEET osoba iz Grada Zagreba. Trajanje projekta je 24 mjeseca, od 6. srpnja 2021. do 6. srpnja 2023. te se financira iz Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 1.999.200,00 kn.

 

Svrha projekta

 

Svrha ovog projekta je omogućiti mladim osobama u NEET statusu pristup tržištu rada te ih osnažiti za aktivno sudjelovanje u njemu. NEET je akronim (engl. Not in Employment, Education or Training) koji označava osobe između 15 i 29 godina koje nisu zaposlene, nisu u sustavu obrazovanja niti se usavršavaju. Zbog svega navedenog, mladi u NEET statusu su u riziku od siromaštva te socijalne izoliranosti.

 

Amigdala, stoga, provodi niz aktivnosti za pomoć mladima u NEET statusu kako bi pronašli vlastite potencijale i osnažili se na karijernom putu, ali i na putu osobnog razvoja.


Korisnicima se nudi niz besplatnih programa:

  • pohađanje verificiranog programa obrazovanja i osposobljavanja po vlastitom izboru
  • individualno karijerno savjetovanje uz kontinuiranu podršku mentora
  • psihoedukativne radionice s ciljem razvijanja tzv. mekih vještina poput komunikacijskih vještina, vještina suočavanja sa stresom te emocionalne kompetentnosti
  • razne sportske i umjetničke aktivnosti

Projekt provodi Amigdala - Centar za psihološku pomoć udruga koja aktivno djeluje posljednjih 5 godina na području Grada Zagreba s ciljem promicanja, provođenja i unapređenja psihološke i psihosocijalne podrške, a partneri na projektu su nam Hrvatski zavod za zapošljavanje i Hrvatsko društvo inženjera geotehnike.

Sve dodatne informacije o sudjelovanju na projektu moguće je dobiti kontaktom na e-mail: amigdala.projekti@gmail.com ili na Facebook stranici: Amigdala - Centar za psihološku pomoć.
FOTO: UNSPLASH