LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Besplatni obrazovni program

51% polaznika Coca-Coline podrške mladima u protekle dvije godine pronašlo posao

– U prošloj smo godini našim besplatnim trodnevnim radionicama osnažili vještine i znanja 250 mladih u četiri hrvatska grada, a u ovoj smo godini Projektom obuhvatili gotovo tisuću nezaposlenih mladih diljem Hrvatske. Osobito sam ponosna na rezultate naših napora. – istaknula je Boška Trbojević.

– U prošloj smo godini našim besplatnim trodnevnim radionicama osnažili vještine i znanja 250 mladih u četiri hrvatska grada, a u ovoj smo godini Projektom obuhvatili gotovo tisuću nezaposlenih mladih diljem Hrvatske. Osobito sam ponosna na rezultate naših napora. – istaknula je Boška Trbojević.

Pod vodstvom iskusnih predavača posljednje radionice ovogodišnjega ciklusa besplatnog obrazovnog programa Coca-Colina podrška mladima, koji mladim nezaposlenim osobama pruža mogućnost stjecanja poslovnih i životnih vještina radi povećanja njihove zaposlenosti, održane su od 5. do 7. prosinca u Zagrebu. Nakon trodnevnih radionica, na kojima su mladi sa zagrebačkoga područja usvajali životne i poslovne vještine koje im najčešće nedostaju pri ulasku na tržište rada, uručene su im potvrde o uspješnome završetku Programa, a životopisi polaznika ostat će u bazi Grupe Selectio, grupacije specijalizirane za savjetovanje u ljudskim potencijalima i potrazi za kadrovima, ujedno partnera Projekta.

Polaznici ovogodišnjih radionica iznimno su pozitivno reagirali na predavače te naučena znanja i vještine, a zadovoljstvo provedbom Programa i rezultatima nije skrivala ni Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu:  

– Coca-Cola HBC Hrvatska kao društveno odgovorna tvrtka želi dati odgovore na probleme u zajednici u kojoj posluje. Ovaj smo projekt pokrenuli prošle godine kako bismo dali svoj doprinos odgovoru na veliki problem nezaposlenosti i nedostatka tržišno traženih vještina kod mladih. U prošloj smo godini našim besplatnim trodnevnim radionicama osnažili vještine i znanja 250 mladih u četiri hrvatska grada, a u ovoj smo godini Projektom obuhvatili gotovo tisuću nezaposlenih mladih diljem Hrvatske. Osobito sam ponosna na rezultate naših napora: u prošle su dvije godine radionice pomogle čak 51% polaznika u pronalasku zaposlenja nakon završetka obrazovnoga programa. U novu godinu ulazimo još ambicioznije jer ćemo svojim radionicama obuhvatiti još veći broj mladih. – istaknula je.

Tijekom prvoga dana Programa polaznici su stjecali znanja iz područja životnih vještina, kao što su osobni razvoj i razumijevanje sebe, komunikacija i davanje povratnih informacija te interakcija i umrežavanje, a mladima ih je prenosila Ana Frlan Bajer, stručnjakinja Grupe Selectio specijalizirane za savjetovanje u području ljudskih potencijala i potrage za kadrovima. Druga su dva dana radionica bila rezervirana za poslovne vještine, odnosno teme koje uključuju financijsku pismenost, poslovno planiranje, upravljanje projektima te prodajne i pregovaračke vještine o kojima su govorili iskusni predavači Vesna Kezdorf, Marija Vurnek, Melita Cita, Vesna Vrga Perović i Romeo Jerčić.

Prijave su za ovogodišnje radionice završene, a svi zainteresirani mladi koji zadovoljavaju kriterije bit će o datumu novoga kruga prijava pravodobno obaviješteni na službenoj Facebook stranici Projekta.  

FOTO: KOMUNIKACIJSKI URED COLIĆ, LACO I PARTNERI