LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski život

Zdravi obroci gotovi za 3 minute

Uz malo truda pripremi fine obroke koje možeš ponijeti na faks, posao i gdje god da ideš. Jest ćeš kvalitetnije, duže osjećati sitost i možda čak uštedjeti koji euro.

Uz malo truda pripremi fine obroke koje možeš ponijeti na faks, posao i gdje god da ideš. Jest ćeš kvalitetnije, duže osjećati sitost i možda čak uštedjeti koji euro.

Ovaj semestar imaš ludi raspored na faksu i jednostavno ne stigneš na ručak ili večeru u menzu? Počinješ raditi stalni studentski posao jer želiš popraviti stanje na studentskom bankovnom računu s obzirom na planove koje imaš za ljeto pa je ručak iz pekare najmanji gubitak vremena? Iz navike jedeš što stigneš usput i stalno osjećaš glad? Znaš li da barem dva cjelovita obroka u danu treba pojesti u miru

Za početak, prema svom rasporedu odredi koji će to obrok u danu biti. Predlažemo da složiš tjedni plan i zalijepiš ga na frižider! To će ti, vjeruj nam, pomoći da te obroke i zaista pripremiš. Dobra stvar je da ih možeš pripremiti unaprijed za više dana.

Drugo, potrudi se odvojiti barem 20 minuta da sjedneš, fokusiraš se na hranu koju jedeš i da jedeš polako. Uživaj u okusima jer recepti koje ti donosimo zbilja su fini. I ne, ne treba ti brdo novca da si pripremiš obrok, svjesni smo da je stanje na studentskom bankovnom računu često oskudno.

Ovi brzi obroci mogu proći i kao doručak i kao ručak i kao večera! Pa krenimo. Popis namirnica koje predlažemo da kupiš i s kojima onda možeš raditi više obroka, po želji i guštu: tortilje, skyr jogurt, palenta, mozzarella ili drugi sir po izboru, šunka ili još bolje ako imaš neku domaću kobasicu, jaja, kiseli krastavci ili druga konzervirana salata po želji, salata i voće. Nadamo se da sol i koji začin imaš doma.


Tortilje sa sirom i šunkom

 

Priprema: tortilje zagriješ s obje strane na tavi (ulje ili mast ti ne trebaju). Namažeš nekoliko žličica skyr jogurta, malo soli i ako imaš origana, posložiš šunku i sir i kisele krastavce. Možeš ih još jednom okrenuti na tavi da se malo zapeku. Spremi u posudu (dodaj još malo skyra na vrh) i imaš fini obrok!


Sendvič koji ti neće pasti kao kamen na želudac

 

Treba ti fino pecivo sa sjemenkama (jeftino možeš kupiti i proteinsko), jaje, skyr jogurt, šunka i salata. Prereži pecivo, namaži s obje strane skyr jogurtom, nareži jaje, posloži šunku i salatu. Preklopi i probaj ne pojesti odmah. I uzmi voće za desert.


Brzinska salata


Trebaš jaja, mozzarellu, skyr, kisele krastavce, šunku, jabuku i palentu. Palentu skuhaj jako gusto i dok pripremaš ostalo, pusti je da se malo ohladi. U posudu ubaci narezana jaja, mozzarellu, krastavce, pola jabuke. Dodaj nekoliko žlica skyra, malo soli i drugih začina po želji. Nareži palentu na kockice, ubaci, promiješaj i obrok je spreman.

Dodatno. Jaja možeš sva skuhati u tvrdo i imati za pola tjednih obroka. Za salatu predlažemo kupus koji narežeš koliko ti treba za obrok, dok ostalo može stajati par dana u frižideru. Začini čine razliku, kupi origano ili ružmarin ili nešto tako mirisno, a fino.
 

Uz malo truda pripremi fine obroke koje možeš ponijeti na faks, posao i gdje god da ideš. Jest ćeš kvalitetnije, duže osjećati sitost i možda čak uštedjeti koji euro na studentskom bankovnom računu jer je hrana iz dostave ili sendvič iz pekare puno skuplji (a ne nužno i finiji). Osjećat ćeš se i izgledati bolje – a to je uvijek vrijedno truda.

FOTO: PEXELS