LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prednosti i nedostaci

Zašto (ne) ošišati šiške?

Donosimo nekoliko prednosti i nedostataka slatkih muka zvanih šiške koji bi vam mogli pomoći pri odluci hoćete li ih ošišati ili ne.

Donosimo nekoliko prednosti i nedostataka slatkih muka zvanih šiške koji bi vam mogli pomoći pri odluci hoćete li ih ošišati ili ne.

Vjerujemo da je gotovo svakoj djevojci u jednom trenutku u životu došlo da ošiša šiške, a nerijetko je slučaj da zbog toga požale. Ako i vi poželite učiniti isto, promislite prvo o njihovim prednostima i nedostacima koje donosimo u nastavku.

Prednosti

Najveća prednost jest to što ćete dobiti nešto drugačiju frizuru koja vas može malo pomladiti te dati nešto vrckastiji i otkačeniji izgled. Dobar su izbor i za one koji imaju visoko čelo, a zbog toga nisu baš oduševljeni. Šiške mogu biti od koristi i ako se na čelu pojavi neželjeni prištić baš kada imate važan sastanak.

One jednostavno daju nekakav poseban štih vašem izgledu i ako ste ljubitelj šiški, vjerujemo da vam svi nedostaci koje donosimo u nastavku neće predstavljati prepreku.

Nedostaci

Morate ih prati svaki dan, ali stvarno svaki dan. Čak i ako vam se kosa ne masti brzo, budite spremni na to da ih perete svako jutro prije nego odete na posao, u školu, na faks ili drugdje. Ovaj proces obično ne traje duže od tri minute i bit će vam puno lakše jednom kada se pomirite s činjenicom da one stvarno vole vodu i čistoću, jer ćete u suprotnom imati rezance na čelu.

Sjećate se prištića koji smo ranije spomenuli? Iako šiške dobro dođu kada ga treba sakriti, ponekad su upravo one uzrok njegovog nastanka. Kosa vam je na licu cijelo vrijeme i pri tome se brzo masti što nikako ne pogoduje koži. Osobama s problematičnim licem one bi mogle biti veći neprijatelj nego prijatelj.

Teško ih je ukrotiti pa ako vidite da stoje kako ne bi trebale, vaša će borba da ih namjestite onako kako treba vjerojatno biti uzaludna i opet ćete biti prisiljeni oprati ih. Također, imajte na umu da kada perete kosu, šiške trebate što prije počešljati i osušiti, jer ih inače nećete moći namjestiti nego će svaka dlaka ići na svoju stranu.

Morate ih često šišati, ako ne želite gledati kroz njih. Frizer će vam biti najbolji prijatelj, a posjećivat ćete ga vjerojatno otprilike svaka dva do tri tjedna, što znači da će vam one svaki mjesec izbiti nešto manju svotu novca iz džepa.

Iako je činjenica da je više nedostataka nego prednosti, ponavljamo, ako ste ljubitelj šiški, brzo ćete se pomiriti s lošim stranama i jednostavno prihvatiti da sve ima svoju cijenu. U tom slučaju ni svakodnevno pranje neće biti tolika tlaka.
FOTO: PIXABAY