LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Njega kose

Viralna maska za kosu: „Od uništene kose sam stigla do zdrave metarske dužine i takva je već godinama.”

Maska za kosu koju je možda vaša baka koristila u mladosti, ponovno se pojavila u središtu pozornosti – priče o transformaciji uništene, ispucale kose potaknut će vas da je i sami isprobate.

Maska za kosu koju je možda vaša baka koristila u mladosti, ponovno se pojavila u središtu pozornosti – priče o transformaciji uništene, ispucale kose potaknut će vas da je i sami isprobate.

Maska za njegu kose od prirodnih sastojaka, za koje zasigurno ne biste rekli da im je mjesto na kosi. No, velik broj žena tvrdi da je upravo ova maska spasila njihovu kosu. Influencerica Sandra Blistav podijelila je svoj recept za domaću masku za kosu u Instagram videu.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sandra Blistav🏡 (@blistav.dom.sa_sandrom)

 

Sastojci:


1 pakiranje svježeg kvasca,
1 žličica meda,
1 žlica mlijeka.
 

VEZANO: Opasan TikTok trend: Koža mi je puno glađa, a kosa zdravijaSmjesu nanijeti na suhu kosu, po dužini i tjemenu te umasirati i omotati u ručnik. Za najbolji učinak dobro je utopliti kosu, da se postigne efekt saune. Masku nakon sat vremena isprati s kose.
 

„Koristim je preko desetak godina (s pauzama) i svima sam je preporučivala. S tim što dodam malo ricinusovog ulja i kokosovo. Od uništene kose sam stigla do zdrave metarske dužine i takva je već godinama. Osim što oporavlja kosu, ubrzava rast i to je jedina maska koja me je oduševljavala i slobodno može da se drži i duže ali je bitno da se napravi efekt saune. – objasnila je jedna pratiteljica.

 

Maska ima i svojih nedostataka


Ta maska naizgled je spas za kosu, ali nekoliko žena upozorilo je da može i skinuti boju s kose. Također, miris kvasca dugo ostaje u kosi, što i nije najprimamljiviji dio. 
 

,,Koristila sam ovaj „lijek i iako miriše veoma neprijatno, moju kosu je preporodio, spriječio preveliko opadanje i kosa od njega dobije neki novi sjaj... – stoji u drugom komentaru.

 

VEZANO:Prirodne maske za kosu primjerene studentskom budžetuIpak, izbor pada na zdravlje i ljepotu kose ili neugodan miris, ali uvijek možete prestati koristiti masku na neko vrijeme.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA