LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podaci o koronavirusu

U Istri danas 20 novozaraženih – uglavnom studenti

U Istarskoj županiji došlo je do većeg broja zaraženih zbog studenata koji su se vratili sa školovanja.

U Istarskoj županiji došlo je do većeg broja zaraženih zbog studenata koji su se vratili sa školovanja.

U Istarskoj županiji danas je 20 novozaraženih osoba, od čega je 11 uvezenih slučajeva – sedmero iz Rijeke i po jedan iz Zagreba, Osijeka, srednje Dalmacije i Srbije, priopćio je lokalni stožer.

Testiranjem je utvrđeno da je najviše zaraženih, njih sedmero, među studentima iz Labinštine koji su se vratili sa školovanja zbog online nastave. Kod šest osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije, odnosno o bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, dok je za tri osobe u tijeku epidemiološka obrada.

– Zbog sve većeg broja novozaraženih u proteklom razdoblju koji dolaze iz populacije studenata i učenika, nakon povratka sa školovanja, Stožer civilne zaštite Istarske županije upozorava na potrebu primjene svih preventivnih mjera tijekom povratka i nakon dolaska u Istarsku županiju, a to se odnosi na korištenje javnog prijevoza kod sumnje na mogućnost infekcije, ograničavanje kontakata u prijevozu i nakon dolaska, korištenje osobnih zaštitnih sredstava i javljanje u zdravstvene službe, po dolasku. – navode iz Stožera kako prenosi N1.


Vezano: Jedno sveučilište prelazi na online nastavu, a u Osijeku ima 14 zaraženih studenata
Podsjećamo, zbog porasta novozaraženih Sveučilište Jurja Dobrile u Puli jučer je donijelo odluku da se nastavu od danas, 20. listopada, na sastavnicama Sveučilišta u potpunosti izvodi online.
FOTO: PEXELS