LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
FRAGMENTI ODRASTANJA

Tijekom ožujka očekuju vas razgovori o mentalnom zdravlju mladih u Varaždinu i izložba u zagrebačkom Botaničaru

Gošće će sudionicima govoriti o svojem iskustvu odrastanja, dočaravajući fragmente svoje adolescencije kroz prizmu aktivnosti kojima se bave. Cilj je da njihove priče budu poticajne i ohrabrujuće za mlade koji će posjetiti ovo događanje te da otvore nove teme za razgovore tijekom varaždinskog susreta.

Gošće će sudionicima govoriti o svojem iskustvu odrastanja, dočaravajući fragmente svoje adolescencije kroz prizmu aktivnosti kojima se bave. Cilj je da njihove priče budu poticajne i ohrabrujuće za mlade koji će posjetiti ovo događanje te da otvore nove teme za razgovore tijekom varaždinskog susreta.

Program Pukotine već treću godinu zaredom putuje u razne krajeve Hrvatske i s mladima razgovara o njihovu mentalnom zdravlju, a sljedeći susret zakazan je 4. ožujka u Varaždinu gdje će se na Sceni Rogoz varaždinskoga HNK-a održati program pod nazivom Fragmenti odrastanja vol. 4., a u goste dolaze mlade ženske snage, Nika Turković, Severina Lajtman i Marta Divjak. Kao uvertira u varaždinski program, u Zagrebu se danas, 27. veljače, otvara i popratna izložba koja će biti otvorena sve do konca ožujka.

Varaždinski girl power

U skladu s nadolazećim Danom žena, za varaždinski susret kao gošće su odabrane mlade i jake ženske snage: pjevačica Nika Turković, novinarka i aktivistica Marta Divjak i studentica Severina Lajtman. Posebne i svoje, ove mlade žene dijele jednaku osobinu - njihove živote obilježavaju velike strasti prema onome čime se bave – od glazbe, preko brige za ljudska prava do glume. No isto tako, iza svakog njihovog uspjeha također se kriju i osobne borbe na različitim životnim frontovima, koje su utjecale i na njihove čvrsto izgrađene stavove. Gošće će sudionicima govoriti o svojem iskustvu odrastanja, dočaravajući fragmente svoje adolescencije kroz prizmu aktivnosti kojima se bave. Cilj je da njihove priče budu poticajne i ohrabrujuće za mlade koji će posjetiti ovo događanje te da otvore nove teme za razgovore tijekom varaždinskog susreta.

Kao i do sada, događanje će moderirati glumac Adrian Pezdirc, dok će se cijeli događaj odvijati uz stručnu podršku PUKOTINE tima psihoterapeuta – Dušanke Kosanović, Josipe Mihić, Martine Ferić. Za sve zainteresirane, sudjelovanje u ovom događanju koje će se održati u subotu, 4. ožujka 2023. u 11 sati na Sceni Rogoz u HNK-u Varaždin je besplatno. Događanje će se moći pratiti i online na Facebook stranici projekta PUKOTINE.

Izložba fotografija u Zagrebu kao posveta dosadašnjim Fragmentima odrastanja

Kao uvod u varaždinski susret, ali i posvetu svim dosadašnjim kao i budućim putujućim razgovorima, u zagrebačkom će se klubu Botaničar u ponedjeljak, 27. veljače 2023. u 19 sati otvoriti istoimena izložba fotografija mladih autorica Karle Jurić, Ive Trojanović (925STUDIO) i Brune Kazinoti.

Polazeći od pretpostavke kako nitko od nas ne živi život bez neke svoje pukotine te su one dio ljudske cjelovitosti i ne treba prema njima imati predrasude, u događaju Fragmenti odrastanja u razgovorima s mladima obuhvaćaju se pulsne točke njihova sazrijevanja, od utjecaja aktualnih globalnih i pojedinačnih traumatičnih događaja, preko pitanja o seksualnosti, izazova osamostaljivanja i odgovornosti, do tema poput odnosa mladih i medija ili društvenih mreža. Svaki je događaj koncipiran u dva dijela u kojima se, nakon moderiranog razgovora s pozvanim gostima, druženje i razgovor sa sudionicima nastavlja u neformalnoj atmosferi. Sve one kojima je bliži Zagreb, još jednom pozivamo da pogledaju izložbu fotografija koja će nakon 26. veljače biti otvorena još mjesec dana za sve zainteresirane.

FOTO: FRAGMENTI ODRASTANJA, PRESS