LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni dan borbe protiv raka

SVE za NJU i studenti medicine otvaraju pitanje uloge prehrane u terapiji malignih bolesti

Za studente medicine, zdravstveno osoblje, onkološke bolesnike, njihove bližnje i druge zainteresirane organizira se predavanje na temu uloge prehrane u terapiji malignih bolesti.

Za studente medicine, zdravstveno osoblje, onkološke bolesnike, njihove bližnje i druge zainteresirane organizira se predavanje na temu uloge prehrane u terapiji malignih bolesti.

Studentska sekcija za promociju pravilne prehrane i zdravlja Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te udruga žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU, povodom Međunarodnog dana borbe protiv raka, organiziraju online-predavanje pod nazivom Smjernice za prehranu onkoloških bolesnika. Održat će se 5. veljače s početkom u 18:00. 

– Magistra nutricionizma Margareta Benković predstavit će plan prehrane onkološke bolesnice pri čemu će objasniti kako konzumiranje odgovarajućih obroka i vrsta namirnica prije, tijekom i nakon ciklusa liječenja zloćudnih bolesti pomaže bolesniku u boljem podnošenju neželjenih učinaka terapije. Također će objasniti kako odgovarajući omjer makro i mikro nutrijenata pomaže održavanju vitalnosti i snage u borbi protiv bolesti. – ističu organizatori.

Najavljuju i da će pacijentica Ljiljana Šegović Pivac izložiti svoje osobno iskustvo, odnosno da će opisati cijeli proces od postavljanja dijagnoze do izlječenja te kako je mijenjala svoj režim prehrane kroz određene periode.

– Svojim izlaganjem temu će zaokružiti prim. dr. sc. Ljubica Vazdar – specijalistica interne medicine, usko specijalizirana u području internističke onkologije. Doktorica će predstaviti princip personaliziranog pristupa liječenju u onkologiji u kojem je za optimalni uspjeh potrebno kombinirati adekvatnu kiruršku, farmakološku i radiološku terapiju s pravilnom prehranom i socijalnom podrškom. – dodaju.

Organizatori ističu da je predavanje namijenjeno studentima medicine, zdravstvenom osoblju, onkološkim bolesnicima, njihovim bližnjima te svima koji se zanimaju za ulogu prehrane u terapiji malignih bolesti. Moći će se pratiti na službenom Facebook događaju.